Hlavní obsah

Tatran se před rekordní návštěvou přiblížil jedenáctému titulu

HAVÍŘOV

Florbalisté Tatranu Střešovice se blíží k jedenáctému ligovému titulu. Obhájce prvenství i ve druhém finálovém utkání udolal Havířov, když v sobotu na jeho půdě před historicky nejvyšší extraligovou návštěvou vyhrál 4:3. K šestému triumfu za sebou chybí Tatranu poslední výhra, třetí zápas se hraje na stejném místě v neděli od 17 hodin.

Foto: Petr@kotala.com

Ilustrační foto.

Článek

Torpedo v havířovské hokejové hale hnalo kupředu na dva a půl tisíce diváků, ale tlak publika domácí hráče spíše svazoval. Soupeřovy chyby v obraně zpříjemnily Tatranu nástup do zápasu. Domácí poztráceli hodně míčků už v rozehrávce, ale po několika zahozených šancích se Pražané prosadili až šťastnou střelou Deutsche, kterou si do sítě srazil Tomáš Kantor. Hosté pak využili ještě přesilovku, i když gólu předcházel neodpískaný faul Hanzlíka na jednoho z domácích hráčů.

Havířov působil těžkopádně, kontaktní branka Romana Kantora ze závěru úvodní části však týmu dodala více odvahy. Michalík hned v úvodu druhé části vyrovnal a kdyby Martin Kožušník švihem nenamířil jen do břevna, mohl být zvrat dokonalý. Takto v krátké době dvakrát za sebou udeřil Tatran; vedení 3:2 mu zajistil nejproduktivnější hráč play off Jedlička a na něj po ukázkovém brejku navázal Horák. Domácí se zmohli ještě na snížení, ale pak je udržela střešovická defenziva, která v třetí části nepustila protivníka do jediné výraznější příležitosti.

Havířovští se poraženi necítí

"Měli jsem více štěstí," uznal trenér hostů Petr Ďarmek. "Splnili jsme si dílčí cíl, získali jedno vítězství a v neděli budeme mnohem klidnější než soupeř, který musí vyhrát. Možná to nebylo bůhvíjak pohledné utkání, ale v play-off se nehraje na krásu," uvedl Ďarmek.

Pegres podruhé v sérii podlehl rozdílem branky, hráči se přesto ještě necítí poraženi. "Chybí nám trocha štěstí. Věřím, že v neděli se k nám už konečně přikloní, protože herně to zase není špatné," řekl havířovský útočník Petr Kubala.

Výsledek - finále:
Torpedo Havířov - Tatran Střešovice 3:4 (1:2, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. R. Kantor (Lébl), 23. Michalík (Kubala), 40. Kubala (Jurčík) - 7. Deutsch (Hozman), 15. Fridrich (M. Jedlička), 32. M. Jedlička (Fridrich), 35. Horák (Hozman). Rozhodčí: D. Bartošek, M. Bartošek. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 2346. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: