Hlavní obsah

České florbalistky porazily na úvod turnaje domácí Dánsko 7:3

FREDERIKSHAVN

České florbalistky vstoupily v pátek večer do turnaje tří zemí v Frederikshavnu výhrou nad domácím Dánskem 7:3. Hattrickem k vítězství pomohla Eliška Křížová, která zaznamenala své první reprezentační trefy.

Foto: www.pixbo.se

Ilustrační foto.

Článek

Další duel čeká svěřenkyně trenérů Jaroslava Markse a Luboše Kocourka v dějišti květnového mistrovství světa v sobotu od 11:00 proti Švýcarsku. O devět hodin později nastoupí český tým opět proti Dánsku v přípravném utkání.

Trenér Marks dostal k pátečnímu svátku dar v podobě první výhry během působení na lavičce ženské reprezentace. "Je to moc důležitá první výhra v této sezóně, holky si ji už rozhodně zasloužily. Soupeř začal utkání velmi aktivně a překvapil nás vysunutou obranou, po níž přišly naše chyby v rozehrávce a dánské vedení 2:0," řekl trenér, jehož výběr se dosud utkával v Euro Floorbal Tour se silnými týmy Švédska, Finska a Švýcarska.

Marks byl rád, že ani nepříznivý stav české družstvo nerozhodil. "Holky dokázaly brzy skóre otočit, čehož si velmi cením. Velkým oživením byl výkon mladé třetí lajny, která se výrazně podílela na výsledkovém obratu. Pochvalu ale zaslouží celý tým, včetně výborné gólmanky Váňové," uvedl.

Dánsko - Česká republika 3:7 (2:2, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Svendsenová (Munková), 10. Vesterová, 34. Bengtssonová (Vesterová) - 16. Bartošová (Párysová), 16. Novotná (Moťková), 21. Křížová (Jílková), 22. Valjentová (Billá), 37. Křížová, 44. Matějková, 56. Křížová (M. Kalecká). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Střely na branku: 19:29. Diváci: 100.

Reklama

Související témata: