Hlavní obsah

Basketbalisty Detroitu dělí jediná výhra od postupu

CHICAGO

Jediný zápas chybí basketbalistům Detroitu k postupu do semifinále zámořské NBA. Ve třetím utkání série v Chicagu porazili domácí tým 81:74, přestože v polovině zápasu prohrávali o 19 bodů. Pokud Detroit, který míří popáté za sebou do finále Východní konference, vyhraje v Chicagu i druhý zápas, připíše si v letošním play-off další postup bez ztráty jediného utkání. V prvním kole Pistons vyřadili Orlando 4:0 na zápasy.

Článek

"Rádi si komplikujeme život. Máme rádi výzvy," komentoval devatenáctibodovou ztrátu v průběhu utkání Chauncey Billups, který k obratu přispěl 21 body. "Líbí se nám, když na nás dvacet tisíc fanoušků píská, bučí a nadávají. V takových situacích se prostě vyžíváme a začínáme hrát," dodal.

V dresu domácích se o pořádný rozruch postaral Ben Wallace, protože na zápas dorazil zhruba hodinu před začátkem. Podle pravidel Bulls však mají být hráči na stadiónu minimálně o třicet minut dříve. "Uvízl jsem v zácpě," řekl stručně dvaatřicetiletý basketbalista, který od trenéra Scotta Skilese dostal pokutu 500 dolarů. V zápase si bývalá opora Detroitu připsala pět bodů a 12 doskoků.

Pokud by Chicago chtělo pomýšlet na postup, muselo by se postarat o ojedinělý kousek. V historii NBA se ještě žádnému celku nepovedlo vyhrát v play-off sérii, ve které prohrával 0:3 na zápasy.

Výsledek - 2. kolo, 3. zápas:
Východní konference:
Chicago - Detroit 74:81 (stav série 0:3).

Reklama