Hlavní obsah

České basketbalistky prohrály v přípravném turnaji s Itálií 78:82

PORTO SAN GIORGO

České basketbalistky prohrály ve svém druhém vystoupení na turnaji v Itálii s domácí reprezentací 78:82. Nejlepší střelkyní českého týmu byla Michala Hartigová s 21 body.

Foto: čtk

Kateřina Křížová (vpravo) uniká s míčem Belgičance Eveline Decroosové v přípravném basketbalového utkání - archivní fotografie.

Článek

V bojovném utkání českému týmu chyběla zraněná pivotka Večeřová. Bouřlivému prostředí mírně podlehli domácí rozhodčí, kteří odpískali českému týmu 42 faulů a Italkám jen 25. Kouč české reprezentace Jan Bobrovský byl dokonce vykázán z lavičky na tribunu.

"Některá z hráček na naší střídačce vykřikla při zákroku Italek faul. Rozhodčí nám hned dal technickou chybu. Proti jeho výroku jsem se ohradil, což se mu nelíbilo a vykázal mě na tribunu. Ale i navzdory porážce musím říci, že naše hráčky podaly dobrý výkon," uvedl pro ČTK po zápase trenér Bobrovský.

V neděli čeká na české basketbalistky poslední utkání turnaje s Belgií.

Itálie - Česko 82:78 (20:20, 44:38, 65:58)
Nejvíce bodů: Macchiová 22, Zaraová a Sotanaová 10 - Hartigová 21, Vítečková 20, Veselá 13, Uhrová 8, Mokrošová 7, Kulichová 6.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.