Hlavní obsah

Příbramští volejbalisté zaskočili českobudějovického mistra

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Příbramští volejbalisté se postarali o velké překvapení ve třetím kole extraligy na účet úřadujícího mistra z Českých Budějovic. V jeho hale ve čtvrtek zvítězili 3:0 a Jihočeši museli strávit už druhou porážku na úvod sezóny.

Foto: FIVB

Martin Lébl - Ilustrační foto

Článek

V domácí sestavě už byl uzdravený kapitán Pochop, ale jen na střídačce zůstali zraněný první nahrávač Sládeček i smečař Zach. Úvodní set rozhodla koncovka, ve které se Hýský zasloužil o tříbodové vedení Příbrami. Druhý set měl podobný scénář a hosté ani pak nebyli k nezastavení.

Příbramský trenér Jiří Vojík se na tiskové konferenci rozplýval. "Výhra tři nula na půdě úřadujícího mistra velice těší, jsme moc spokojení. Kamínky do mozaiky se složily, vyšlo nám to, všichni střídači hráli jako tým," vyzdvihl. Domácí kouč Petr Brom považoval výkon svého celku za nepřesvědčivý. "Hledali jsme se. Když přeházíme sestavu, není naše úspěšnost taková, jaká by měla být. Soupeř toho využil," uvedl.

Po domácí výhře nad Brnem se extraligový nováček z Prahy dalšího plného bodového zisku nedočkal. Na palubovce loňského mistra sice zápas ve druhém setu zdramatizoval, ale v ostatních sadách měli ostravští hráči dění pod svou kontrolou.

Ani ve třetím duelu extraligové sezony nedokázali volejbalisté Zlína zvítězit. Po porážkách od Liberce a Příbrami podlehli na domácí palubovce v pěti setech Ústí. O výhru se ale dnes připravili sami. Zlín chyboval především v útoku a Severočeši toho dokázali využít k zisku prvních dvou sad. Domácí se pak sice vzchopili a srovnali, jenže jim utekl začátek tie-breaku a hosté dovedli dramatické utkání do vítězného konce.

Volejbalisté Kladna si i po třetím kole extraligy udrželi stoprocentní bilanci a vedou neúplnou tabulku. Doma dnes naopak zaváhal českobudějovický obhájce titulu s Příbramí, která je druhá před dalším překvapením Ústím nad Labem. Medailoví favorité Ostrava a Liberec ale mají odehráno o zápas méně.

Zbývající utkání 3. kola Brno - Liberec bylo odloženo na 15. listopadu.

Výsledky 3. kola volejbalové extraligy:
České Budějovice - Příbram 0:3 (-23, -28, -22)
Rozhodčí: Pecháček, Gall. Čas: 88 min. Diváci: 250.
Ostrava - ČZU Praha 3:1 (20, -18, 16, 19)
Rozhodčí: Dvořák, Dočkal. Čas: 91 min. Diváci: 300.
Zlín - Ústí nad Labem 2:3 (-25, -23, 16, 22, -13)
Rozhodčí: Pavelek, Renčín. Čas: 128 min. Diváci: 200.
Kladno - Opava 3:0 (30, 21, 26)
Rozhodčí: Fink, Koldinská. Čas: 90 min. Diváci: 400.

Reklama

Související témata: