Hlavní obsah

Polské volejbalistky třetí evropské zlato za sebou nezískají

LUCEMBURK

Polské volejbalistky nevyhrají potřetí za sebou mistrovství Evropy. Jejich sen o dalším titulu se rozplynul v semifinále, v němž prohrály se Srbskem 0:3. Stejným poměrem si předtím poradily Italky s úřadujícími světovými šampionkami z Ruska a oba finalisté si zahrají o své první evropské zlato.

Článek

Polské hráčky dnes nedokázaly navázat na předchozí suverénní výkony, zejména jim chyběly body univerzálky Skowronské, která se v semifinále neprosadila. V úvodní sadě ještě měly dva setboly, ale Nikoličová dvěma body z útoku zařídila vedení srbských hráček. Ty zvládly i krizový okamžik ve třetím setu a výhrou rozplakaly své soupeřky. I když v osmifinále Polky nad Srbskem hladce zvítězily 3:0, ve druhém, důležitějším vzájemném duelu nečekaně neuspěly.

Stejně tak se díky netradičnímu losu semifinálových dvojic utkaly znovu týmy Itálie a Ruska. Tehdejší prohru ruských favoritek 0:3 na závěr osmifinálové fáze mohla omlouvat jejich značně oslabená sestava. Dnes ale ani v nejsilnějším složení reparát nesložily, ač pro ně hovořily zkušenosti i výrazná výšková převaha.

Italky po celý zápas těžily z lepšího příjmu, pestřejší hry pod taktovkou výborné nahrávačky Lo Biancové a také pozornější obrany v poli. Po dvou vcelku vyrovnaných setech Rusky zcela odpadly a odešly s debaklem 13:25. Duel pod vedením českého sudího Milana Labašty byl také soubojem italských trenérů na obou lavičkách - Caprary na ruské a Barboliniho u svých krajanek.

Z předchozího ME před dvěma lety obhajují Italky stříbro, Rusky mohou maximálně vyrovnat své třetí místo. Srbské volejbalistky už mají jisté první medaile v historii samostatné země a další výrazný úspěch po loňském bronzu na MS.

Mistrovství Evropy volejbalistek - semifinále:
Itálie - Rusko 3:0 (21, 22, 13), Srbsko - Polsko 3:0 (25, 21, 21).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.