Hlavní obsah

Basketbalistky Trutnova prohrály na úvod poháru v Kursku

KURSK

Přijatelnou porážkou o jedenáct bodů na palubovce Dynama Kursk vstoupily basketbalistky Kary Trutnov do Evropského poháru FIBA. V úvodním utkání základní skupiny G statečně vzdorovaly aktuálně vedoucímu celku ruské superligy, který v pěti zápasech domácí soutěže ani jednou neprohrál a porazil dokonce euroligový tým Dynamo Moskva. Nakonec Trutnov podlehl 55:66.

Článek

"Musím naše hráčky velmi pochválit, neboť po odchodu Američanky Millerové, zranění Ivanové, absenci Johnové a po nemoci nastoupivší Špirkové nechaly na hřišti srdce a mohly po utkání odejít s hlavami nahoře," řekl trenér Martin Petrovický spolupracovníkovi ČTK.

Trutnovský tým v úvodu favorita zaskočil vedením 6:0 a po celou první čtvrtinu měl bodově navrch. Výbornou obranou Východočešky trápily soupeře i v dalším průběhu a zápas byl po celou dobu vyrovnaný. Kursk rozhodl o vítězství až v poslední čtvrtině, kdy využil výškovou převahu.

"O výsledku zápasu rozhodlo 22 útočných doskoků domácích a také několik našich neproměněných dobrých pozic. A to především v první čtvrtině, kdy jsme hráli prim a mohli jsme v této fázi vést až o jedenáct bodů. I tak díky dobré taktické hře jsme se soupeře drželi téměř do konce zápasu," uvedl Petrovický.

V dalším kole nastoupí Trutnov 15. listopadu doma proti Polkowicím.

Pohár FIBA basketbalistek:
Skupina G:
Dynamo Kursk - Kara Trutnov 66:55 (10:15, 33:30, 45:41)
Nejvíce bodů: Vedlyová 16, Machlinová 10, Psarevová 9 - Zohnová 13, Karavaeová 12, Mišurová 11, Šnajdrová 10. Rozhodčí: Karanikolov (Bul.), Baumanis (Lot.). Trestné hody: 12/9 - 6/4. Fauly: 10:16. Trojky: 3:7. Diváci: 1500.
Polkowice - Györ 71:54

Reklama

Související témata: