Hlavní obsah

Basketbalistky USK posílí na křídle Karpovová z Jekatěrinburgu

PRAHA

Basketbalistky USK Praha získaly kýženou posilu na pozici křídla. Do konce sezony bude oblékat dres českých vicemistryň Ruska Jelena Karpovová, kterou klubu zapůjčil zadarmo Jekatěrinburg. ČTK to řekl manažer USK Marek Kučera s tím, že pokud se klubu podaří vyřešit všechny formality, zamíří Karpovová po středečním příletu do Čech hned do Šibeniku, kde vysokoškolačky sehrají ve čtvrtek zápas pátého kola Evropské ligy.

Článek

Sedmadvacetiletá a 186 centimetrů vysoká Karpovová v ruském velkoklubu dostávala při přetlaku cizinek s ruským pasem málo příležitostí i v domácí soutěži. V Evropské lize zatím zasáhla pouze do duelu s USK, ve kterém čtyřmi body za 25 minut hry přispěla k drtivé výhře 85:43.

"Pro nás je to posílení na křídle, které jsme avizovali už od počátku sezóny," uvedl Kučera. Trenér Lubor Blažek s příchodem Karpovové získal alternativu k francouzské reprezentantce Sandře Le Dréanové. "To byl náš problém. Když není Sandra na hřišti, nemáme žádné další vysoké křídlo, ostatní hráčky jsou příliš malé," uvedl Blažek.

Reklama