Hlavní obsah

Střešovice se musí na Evropském poháru obejít bez Vochozky

VANTAA

Florbalisté Tatranu Střešovice se musí na Evropském poháru ve finském městě Vantaa vyrovnat s absencí nemocné brankářské jedničky Jiřího Vochozky. Svěřenci trenéra Petra Ďarmeka na silněji obsazeném turnaji než na Pohárech mistrů evropských zemí v minulých letech sní o semifinále, ale vědí, že nebude lehké docílit ani boje o konečné páté místo.

Foto: www.tatran.cz

Brankář florbalistů Tatranu Střešovice Jiří Vochozka (vpravo) na archivním snímku

Článek

V základní skupině narazí jedenáctinásobný český mistr na jasného favorita AIK Stockholm, dále na italský tým Viking Řím a švýcarský celek SV Wiler-Ersigen s českým útočníkem Tomášem Sladkým. "Když se podívá člověk na soupisku italského týmu, jsou tam samí Švédové," varuje Ďarmek před sílou předpokládaného outsidera skupiny.

Do turnaje vstoupí Střešovice ve středu od 13:30 proti obhájci titulu AIK v čele s florbalovou legendou Niklasem Jihdem, při síle švédských týmů ale budou o jejich možnostech rozhodovat další duely - ve čtvrtek s Římem a v pátek s Wilerem-Ersigen. "Wiler je oproti loňsku i předloňsku trošku oslabený," prohlásil Ďarmek s tím, že si ale uvědomuje velkou sílu vítěze PMEZ z roku 2005 a aktuálního lídra švýcarské nejvyšší soutěže.

Skupinu B tvoří Warberg, Helsinky, Classic a Fjerdingb

Skupina B je ještě silněji obsazená, tvoří ji švédský mistr Warberg, finské celky SSV Helsinky, SC Classic a norským Fjerdingby. Po zavedení kvalifikace pro dalšího účastníka ze světové špičky rozšířil turnaj oproti minulým letem jeden silný celek - v září v Liberci si zajistili proti Langnau a Havířovu účast hráči Classic. "Pro nás je to nevýhoda vzhledem ke konečnému umístění, ale celkově je to zkvalitnění turnaje," podotkl Ďarmek.

Lídr české nejvyšší soutěže neodjel do Finska v ideální sestavě. Chybí především Vochozka, který vytlačil z branky střešovickou stálici minulých let - zkušeného Tomáše Kafku. Ten však už Tatranu na Evropském poháru nemůže pomoci, protože hostuje ve FbŠ Bohemians. "Věříme, že Martin Zich turnaj zvládne a podá kvalitní výkony," vyjádřil se k brankářskému postu trenér Střešovic.

Tatran měl před Evropským pohárem speciální přípravu. "Hráči ji absolvovali pod vedením kondičního trenéra Dana Hejreta, někteří udělali pro fyzičku opravdu hodně. Ale někteří hráči byli nemocní a třeba Martin Richter má tréninkové manko," popsal Ďarmek problémy jedné z opor.

Program Evropského poháru:
Středa 9. ledna:
Skupina A:
9:30Viking Řím - SV Wiler-Ersigen (Švýc.)
12:30Tatran Střešovice - AIK Stockholm
Skupina B:
15:30Warberg IC (Švéd.) - Fjerdingby IBK (Nor.)
18:30SC Classic (Fin.) - SSV Helsinky
Čtvrtek 10. ledna:
Skupina A:
9:30Tatran Střešovice - Viking Řím
12:30AIK Stockholm - SV Wiler-Ersigen (Švýc.)
Skupina B:
15:30Warberg IC (Švéd.) - SC Classic (Fin.)
18:30Fjerdingby IBK (Nor.) - SSV Helsinky
Pátek 11. ledna:
Skupina A:
9:30SV Wiler-Ersigen (Švýc.) - Tatran Střešovice
12:30AIK Stockholm - Viking Řím
Skupina B:
15:30Fjerdingby IBK (Nor.) - SC Classic (Fin.)
18:30SSV Helsinky - Warberg IC (Švéd.)
Sobota 12. ledna:
14:30o 7. místo: 4B - 4A
15:30Semifinále: 1A - 2B
17:30o 5. místo: 3A - 3B
18:30Semifinále: 1B - 2A
Neděle 13. ledna:
8:00o 3. místo
14:00Finále

Reklama