Hlavní obsah

Slavný baseballista Clemens popřel doping a vystoupí v kongresu

HOUSTON

Slavný baseballista Roger Clemens, jenž byl v prosincové zprávě bývalého senátora George Mitchella nejznámějším uvedeným hráčem ve spojitosti s užíváním steroidů, ve svém prvním veřejném vystoupení od té doby důrazně doping popřel. Pětačtyřicetiletý nadhazovač uvedl, že vystoupí 16. ledna před komisí amerického kongresu, odmítl se však podrobit výslechu na detektoru lži.

Článek

"Půjdu do kongresu a řeknu jim pravdu," uvedl Clemens na pondělní tiskové konferenci v Houstonu. "Budu spolupracovat. Řeknu jim všechno, co vím o steroidech, ale není toho moc. Tohle není záležitost, o které se se spoluhráči bavíte v šatně. Odpovím samozřejmě na otázky, které se týkají mě," dodal sedminásobný majitel Cy Young Award pro nejlepšího nadhazovače MLB.

Ačkoli Clemens tvrdí, že nikdy neměl se steroidy nic společného, nehodlá na radu svého právníka dokazovat nevinu na detektoru lži. "Polygrafům prostě nevěřím. Někdy mohou být přesné, ale nikdy bych nedovolil svému klientovi, aby riskoval svou pověst na detektoru," uvedl právník Rusty Hardin.

Clemens viní ze zařazení v seznamu senátora Mitchella, jenž obsahuje 80 jmen, svého bývalého trenéra Briana McNameeho. Ten uvedl, že slavnému baseballistovi píchal minimálně šestnáctkrát během čtyř let injekce steroidů a růstového hormonu.

"Zažaluju ho, stejně tak jako každého, kdo bude říkat, že jsem podváděl," uvedl Clemens. Jeho bývalý osobní trenér se už dříve vyjádřil ve smyslu, že pokud by neřekl pravdu, šel by do vězení.

Reklama