Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova porazily Olymp a získaly Český pohár

PROSTĚJOV

Volejbalistky Prostějova získaly Český pohár. V pondělním finálovém utkání využil extraligový nováček domácího prostředí a nad obhájkyněmi trofeje z pražského Olympu zvítězil jednoznačně 3:0.

Článek

Olymp vyhrál domácí pohár už šestnáctkrát a před třemi týdny dokázal Prostějov zdolat v lize. Přesto v pondělí Pražanky nezabránily tomu, aby si moravský celek připsal největší úspěch v historii. Svěřenkyně reprezentační trenérky Táni Krempaské navíc vedou extraligovou tabulku a hned v prvním roce mezi českou elitou hodlají zaútočit na double.

Hned po zahájení zápasu šel Prostějov do vedení 5:0, ale pražský tým dokázal otočit na 5:6 a potom si dlouho udržoval mírný náskok. Po vyrovnání na 14:14 však hráčky z Hané pokračovaly ve šňůře a jejich vedení 18:14 se ukázalo jako rozhodující moment úvodní sady.

Prostějovské volejbalistky přesvědčivě dokráčely za triumfem

Druhý set už vyhrály prostějovské volejbalistky mnohem přesvědčivěji a v třetím dějství pak razantně dokráčely za pohárovým triumfem. "Hráčky podaly vynikající výkon, lepší jsem si ani nemohla přát. Moje svěřenkyně vynikaly snad ve všech herních činnostech, chyb bylo velmi málo," prohlásila trenérka vítězek Krempaská.

Kouč Olympu Stanislav Mitáč uznal, že Český pohár náleží prostějovskému týmu zaslouženě. "Naše hráčky podaly obětavý výkon, ale zejména ve druhém a třetím setu naše mladé volejbalistky na prostějovský celek nestačily," řekl Mitáč.

Finále:
Prostějov - Olymp Praha 3:0 (20, 15, 13)
Rozhodčí: Labašta, Hudík. Čas: 68 min. Diváci: 1400.

Reklama

Související témata: