Hlavní obsah

Dallas prohrál v NBA se San Antoniem a přišel o Nowitzkého

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu prohráli v nedělním utkání NBA prestižní duel s mistrovským San Antoniem na domácí palubovce 81:88, mnohem víc je ale trápí zdravotní stav jejich hvězdy Dirka Nowitzkého, který zápas nedohrál kvůli zranění. Tři minuty před koncem třetí čtvrtiny si německý basketbalista při nekontrolovaném doskoku po pokusu o blok zkroutil pod sebou levou nohu a poškodil si koleno a kotník.

Článek

Vedení klubu po důkladném vyšetření uvedlo, že nejužitečnější hráč minulé sezóny NBA vypadne ze sestavy na neurčitou dobu, což vzhledem k postavení Dallasu v tabulce může znamenat i konec sezóny.

Obhájci titulu ještě ve třetí části dokonali devatenáctibodovou sérii, která zlomila zápas. Téměř z poloviny byla rozhodující šňůra dílem Manua Ginobiliho, který byl nakonec nejlepším střelcem zápasu s 26 body.

Fantastický obrat se povedl basketbalistům Golden State, kteří už s losangeleskými Lakers prohrávali o 26 bodů, ale nakonec zvítězili 115:111. Dvěma trojkami v posledních 40 sekundách k tomu přispěl Stephen Jackson. Domácím nestačil ani famózní výkon Kobeho Bryanta, který zaznamenal 36 bodů, 14 doskoků a osm asistencí.

Výsledky:
Dallas - San Antonio 81:88, LA Lakers - Golden State 111:115, Washington - Detroit 95:83, Toronto - Denver 100:109.

Reklama