Hlavní obsah

Lakers nedali ve druhém semifinále San Antoniu šanci

LOS ANGELES

Basketbalisté Los Angeles Lakers smetli ve druhém semifinálovém utkání play-off NBA obhájce titulu San Antonio 101:71 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 2:0 na zápasy. Nejlepším střelcem pátečního utkání byl nejužitečnější hráč zámořské soutěže Kobe Bryant, jenž dal 22 bodů.

Článek

Zatímco první vzájemný duel vyhráli Lakers těsným rozdílem čtyř bodů, tentokrát měl zápas jednoznačný průběh. Po nepodařeném začátku dokázalo San Antonio v úvodu druhé čtvrtiny ještě vyrovnat na 37:37, ale zbytek utkání patřil Lakers, kteří na domácí půdě v play-off ještě neprohráli.

"Prohráváme 0:2 na zápasy, což není ideální situace. Ale je to tak a my si věříme. Doma se nám daří, takže uvidíme. Buď se nám to povede něco vyhrát, nebo ne," prohlásil Tim Duncan, který byl s 12 body a 16 doskoky nejlepším hráčem hostů.

Boj o titul šampióna Západní konference pokračuje v San Antoniu v neděli. "Je to pro nás velká výzva. Jsou pod stále větším tlakem, dneska to na nich bylo znát," konstatoval Bryant. "Snažili se nás vyvést z rytmu celoplošnou hrou a rozhodit naši ofenzivu. To jim nesmíme dovolit," uvedla hvězda Lakers, kterou skvěle doplnil Lamar Odom, jenž přidal k 20 bodům 12 doskoků.

Semifinále play-off NBA:
Západní konference - 2. zápas:
LA Lakers - San Antonio 101:71 (stav série 2:0).

Reklama

Související témata: