Hlavní obsah

Karviná má házenkářský double, Zubří pokořila i ve finále poháru

KARVINÁ

Karvinští házenkáři popáté za sebou vyhráli Český pohár. Úřadující mistr zdolal na domácím hřišti v repríze extraligového finále Zubří 32:27 a po triumfu v nejvyšší soutěži zkompletoval cenný double. Karvinští získali i finanční bonus 50 tisíc korun a právo na start v Poháru vítězů pohárů, které však vzhledem k jejich titulu v lize přechází na poraženého finalistu.

Článek

Přestože v sázce byla trofej pro vítěze, soupeři jí šli naproti uvolněnou a bezstarostnou házenou, ve které musely obrany ustoupit ofenzivám. Zubří kontrolovalo první desetiminutovku, ale pak mu začaly scházet branky ze spojek. Nepolapitelný Číp na pravém křídle sice dával gól za gólem, jenže soupeř mohl střeleckou produkci rozložit téměř na všechny posty a díky údernějšímu útoku vedl v 25. minutě už 15:11.

Zubří utkání pozbylo v úvodu druhé půle. Karviná ho důraznější obranou na deset minut vymazala z palubovky, ale Valaši se sami zničili technickými chybami, bídnými přesilovkami a ve zlomových chvílích i tím, že nedali dvě sedmičky za sebou. Baník využil svého tlaku a souhry okolností k úniku na 24:16.

Hosté sice nesložili zbraně a šňůrou pěti gólů ještě vykřesali naději, ale blíž než na 23:25 je mistr nepustil. Závěr už byl znovu v režii Karviné, jejíž výhru jistili oba nejzkušenější hráči Korňan s Kuzem.

"Do poháru už jsme šli s čistými hlavami a bez nervů, protože hlavní úkol vyhrát extraligu jsme úspěšně splnili. Myslím, že psychická pohoda se projevila i na hře. Kluci znovu odvedli výbornou práci," řekl trenér Karviné Rastislav Trtík.

Výsledek:
Baník OKD Karviná - Gumárny Zubří 32:27 (17:15)
Nejvíce branek: Kuzo a Korňan po 8, Kubis, Šulc a Petrovský po 3 - Číp 12, Říha 6/1, M. Hrstka 3. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Vyloučení: 10:5. Sedmimetrové hody: 0 - 4/2. Diváci: 500.

Reklama

Související témata: