Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu porazili doma Boston a srovnali sérii

DETROIT

Basketbalisté Detroitu vyrovnali stav finále Východní konference NBA s Bostonem na 2:2. Pistons zvítězili v pondělním čtvrtém duelu na domácí palubovce jasně 94:75 a mají jistotu, že se ještě v sérii do haly v Auburn Hills vrátí. Ostře sledovaný souboj pokračuje ve středu v Bostonu.

Článek

Detroit se pustil do odčiňování nedělní domácí porážky hned od začátku, dostal se do vedení 10:0, a to už nepustil. Největší osobností zápasu byl třiatřicetiletý Antonio McDyess, jenž podle agentury AP odehrál své nejlepší utkání v play-off za poslední dekádu.

"Člověk v mém věku už nemá moc příležitostí. Jsem na konci kariéry, takže musím nechat na hřišti úplně všechno," uvedl McDyess, který nastřílel 21 bodů a doskočil 16 míčů.

Nejlepší tým základní části Boston se tentokrát nemohl příliš spolehnout na střelecké schopnosti své "Velké trojky" - Kevin Garnett, Paul Pierce a Ray Allen dohromady netrefili prvních sedm pokusů v zápase a při střelách z pole měli v celém utkání tristní bilanci 11:38.

Přesto se Celtics drželi dlouho na dostřel Detroitu, a to především díky proměňování trestných hodů. Ještě na začátku čtvrté čtvrtiny, když snížili na 62:67, měli na kontě víc bodů ze šestek (32) než z pole. "Nehráli jsme dobře, ale udrželi jsme se v zápase díky trestným hodům. Pak už jsme ale nebyli schopni dotáhnout žádné akce," uvedl hostující kouč Doc Rivers.

Výsledek - semifinále play-off:
Východní konference - 4. zápas:
Detroit - Boston 94:75 (stav série 2:2).

Reklama

Související témata: