Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic k pražskému Final Four nehledí

VÍDEŇ

Volejbalová Liga mistrů vyvrcholí příští rok 4. a 5. dubna v pražské O2 Areně, ale hráči Českých Budějovic se tak daleko nedívají. "Známe své kvality a tak vysoko rozhodně nepomýšlíme," uvedl trenér českého šampióna Petr Brom po pátečním rozlosování soutěže ve Vídni. Jihočeši se v základní skupině střetnou s belgickým Maaseikem, Dynamem Moskva a portugalskou Vitorií.

Článek

"Dvakrát jsem měl v Lize mistrů smůlu na los, tentokrát tak krutý nebyl. Dostali jsme skupinu, která je divácky i ekonomicky lákavá," řekl ČTK Brom, podle nějž bude rozhodovat o postupu každý získaný set. "Maaseik má velice silný tým, totéž platí o Vitorii, kde tvoří kádr hlavně výborní brazilští volejbalisté. A Dynamo Moskva je hlavním favoritem skupiny," prohlásil Brom.

Jeho svěřenci začnou základní část v termínu 4.-6. listopadu v domácím prostředí soubojem s Maaseikem. V dalších dvou zápasech budou hrát v Portugalsku a Rusku. Ve druhé polovině základní části čekají na tým domácí duely s Dynamem a Vitorií. Základní část ukončí v Maaseiku.

Volejbalistky Prostějova začnou Ligu mistryň ve španělské Murcii, domácím divákům se představí ve druhém kole v zápase proti chorvatské Rijece. "Tyto dva zápasy napoví více o našich vyhlídkách," řekl trenér Miroslav Čada. Třetím soupeřem jeho týmu je rovněž Dynamo Moskva.

V Lize mistrů postoupí ze základní části 16 týmů do osmifinále a zápasy play-off určí čtveřici pro Final Four. V Lize mistryň postoupí ze základní části 12 družstev a z play off vzejdou tři účastníci Final Four, čtvrtým bude domácí pořadatel závěrečného turnaje, který se bude hrát 28. a 29. března.

Program zápasů českých týmů ve volejbalové Lize mistrů:
Muži - skupina B:
1. kolo (4.-6. listopadu): Jihostroj České Budějovice - Noliko Maaseik (Bel.),
2. kolo (11.-13. listopadu): Vitoria SC (Port.) - České Budějovice,
3. kolo (9.-11. prosince): Dynamo Moskva - České Budějovice,
4. kolo (16.-18. prosince): České Budějovice - Dynamo Moskva,
5. kolo (13.-15. ledna): České Budějovice - Vitoria SC,
6. kolo (20.-22. ledna) Maaseik - České Budějovice.
Ženy - skupina A:
1. kolo (4.-6. listopadu): CAV Murcia (Šp.) - VK Prostějov,
2. kolo (11.-13. listopadu): Prostějov - Rijeka,
3. kolo (9.-11. prosince): Prostějov - Dynamo Moskva,
4. kolo (16.-18. prosince): Dynamo Moskva - Prostějov,
5. kolo (13.-15. ledna): Rijeka - Prostějov,
6. kolo (20.-22. ledna) Prostějov - Murcia.

Reklama

Související témata: