Hlavní obsah

Basketbalový vicemistr z Nového Jičína má čtyři posily

MOŠNOV

Se čtyřmi posilami půjdou do příští sezony basketbalisté Geofinu Nový Jičín. Český vicemistr oficiálně potvrdil příchod pivota Zbyňka Pospíšila z Nové huti Ostrava, slovenského křídelního hráče Dušana Panduly a Američanů Mannyho Ubilly a Jamara Smithe.

Článek

Nové akvizice na dvanáctičlenné soupisce zacelí volná místa po Joe Chapmanovi, Ondreji Šoškovi, Hurlu Beechumovi, Mateju Ventovi a Marku Štecovi, kteří po sezoně klub opustili. "Ale žádný hráč nemá takovou smlouvu, která by nešla v případě poklesu formy a nesplnění očekávání okamžitě zrušit. Jedinou výjimkou je Pospíšil, jenž uzavřel roční smlouvu," řekl na úterní tiskové konferenci sekretář Milan Dvořák.

Člen širšího reprezentačního kádru Pospíšil se do Nového Jičína stěhuje z nedaleké Ostravy, kde mu skončila smlouva. Pandula v uplynulém ročníku patřil v Interu Bratislava k nejužitečnějším hráčům slovenské ligy. Rozehrávku má posílit Američan Ubilla, jeho krajan Smith bude operovat na křídle. "Kádr jsme tím uzavřeli," řekl Dvořák.

Oba Američané míří do Evropy z univerzitních lig: třiadvacetiletý Smith ji hrál za Morgan State Athletics, Ubilla ve Fairleigh Dickinson University.

Tým zahájí přípravu 11. srpna. V sezóně ho vedle ligových bojů čeká také účast ve dvou pohárech: domácím a Středoevropské lize. Ani jednu ze soutěží klub nestaví na vedlejší kolej. "Chceme v každé dojít co nejdále," podotkl Dvořák.

Reklama

Související témata: