Hlavní obsah

Prostějovští basketbalisté mají nového kouče a řadu posil

PROSTĚJOV

S výrazně obměněným kádrem a pod vedením nového kouče Ivici Mavrenského ze Srbska začali basketbalisté Prostějova přípravu na novou sezónu. Největší hvězdou hanáckého klubu by měl být 208 centimetrů vysoký americký pivot Shaun Pruitt.

Článek

Dalšími posilami jsou francouzský pivot s pasem Mali Nouha Diakite, který působil naposledy v Lyonu, z Nového Jičína přišel americký křídelní hráč Hurl Beechum, z A PLUS ŽS Brno reprezentační rozehrávač Štěpán Vrubl, z maďarské Šoproně Slovák Richard Leško a z rakouského Welsu Pavel Staněk.

"Loni se nám nepodařilo splnit dva ze tří cílů. Nepostoupili jsme do finále ligy a také se nedostali do dalšího kola v Evropském poháru. Proto došlo k tolika obměnám v kádru. Oproti loňsku máme velkou výhodu v tom, že už nyní máme pohromadě kompletní kádr, který se může mnohem lépe sehrát," uvedl na pondělní tiskové konferenci nový manažer klubu Petr Fridrich.

Třiadvacetiletý Pruitt přišel z univerzitního týmu z Illinois. "Je to hráč, kterého jsem si přál. Musíme být ale trpěliví, neboť Prostějov bude jeho prvním evropským působištěm," řekl trenér Mavrenski, který naposledy vedl Vojvodinu Novi Sad. Jeho asistentem se stal loňský hlavní kouč Miroslav Marko.

Prostějov v letní přestávce opustili Robert Tomaszek, Stanislav Votroubek, Alexandar Bojič, Marton Bader a rozehrávač Jan Pavlík.

První herní přípravou týmu bude od 19. do 21. září mezinárodní turnaj v Prostějově. "Soupeři jsou ještě stále v jednání. Turnaj by ale měl mít vysokou kvalitu," uvedl Fridrich.

Reklama

Související témata: