Hlavní obsah

Házenkáři Dukly chtějí v nové hale postoupit do finále ligy

PRAHA

Nejúspěšnější český házenkářský klub Dukla Praha chce znovu zaútočit na titul, jeho cílem v této sezóně je minimálně postup do finále play-off. Dukla nejvyšší domácí soutěž vyhrála už třicetkrát, ale naposledy už v roce 1995.

Článek

"Rádi bychom se posunuli dopředu. Zbavili jsme se finančních problémů a rádi bychom začali konečně konkurovat Karviné. Pevně věřím, že v příštím roce budeme hrát některý z evropských pohárů, a vůbec bychom se nebránili v roce 60. výročí vzniku klubu oslavit toto jubileum titulem," řekl na čtvrteční tiskové konferenci předseda klubu Vladislav Orság.

K úspěchu by mělo přispět i přestěhování Dukly do nové haly na Podvinný Mlýn na Praze 9, kde první mistrovský zápas sehraje v neděli 21. září proti Jičínu. "Po letech putování, kdy jsme hráli v Lounech, Plzni a nakonec v Ruzyni, budeme hrát v krásné hale. Je v ní vynikající povrch, což vnímají pozitivně hlavně hráči, a věřím, že i diváci si do ní cestu najdou," pokračoval Orság.

Vedení celku se vydalo oproti loňsku jinou cestou, vsadilo na vlastní odchovance. "Ze starších hráčů jsou v kádru jen Čurda a bratři Brabcové a jejich kombinace s mládím funguje. Tým ví, co chce, a je to vidět na hřišti i mimo něj," pochvaluje si trenér Pavel Pauza, jehož svěřenci o víkendu vyhráli na palubovce úřadujícího mistra Karviné.

"Většina kluků spolu hraje od patnácti let, cítím, že se zase začíná budovat klubový duch. I já věřím, že postoupíme do finále, a chtěli bychom zkusit zlomit nadvládu z posledních let Karviné," pokračoval Pauza. Podle něj bude ještě větším soupeřem Zubří. "To se vydalo stejnou cestou rok před námi a má jistý náskok, včetně zkušeností ze zápasů v evropských pohárech," vysvětlil.

Reklama