Hlavní obsah

Nový Jičín získal basketbalistu Postella, který hrál NBA

NOVÝ JIČÍN

Basketbalisty Nového Jičína posílil těsně před zahájením nejvyšší soutěže Američan Lavor Postell, který ve své kariéře odehrál i 61 zápasů za New York Knicks a Utah Jazz ve slavné NBA. Třicetiletý křídelní hráč má v týmu českého vicemistra nahradit zraněného krajana Jamara Smithe.

Článek

Postell v posledních sezonách působil v Evropě. Do Nového Jičína míří z CZ Bělehrad, kde se kvůli problémům s doznívajícím zraněním výrazně neprosadil. "Je stoprocentně fit. Podepsali jsme smlouvu a doufáme, že stihneme vyřídit všechno tak, aby už ve středu v prvním utkání proti Opavě mohl nastoupit," řekl v pondělí vedoucí mužstva Milan Dvořák.

Rodák z Albany ve státě Georgia byl v roce 2000 draftován New Yorkem. V klubu strávil další tři sezóny, během nichž odehrál s průměrem 2,3 bodu 51 zápasů na palubovkách nejslavnější soutěže světa. Po krátkém angažmá v Utahu, kde si v deseti utkáních připsal 13 bodů, se vydal do Evropy.

Na starém kontinentu postupně prostřídal týmy Olympiakosu Pireus, Scavolini Pesaro a belgického Telindus BC Ostende, kde se zranil a během zkušebního působení v Bělehradě se příliš neprosadil.

Reklama