Hlavní obsah

Prostějov prohrál v basketbalovém poháru se Záhřebem o osm bodů

PROSTĚJOV

Basketbalisté Prostějova prohráli v úvodním utkání 1. kvalifikačního kola Poháru EuroChallenge na domácí palubovce s KK Záhřeb 61:69. Odveta je na programu za týden v chorvatské metropoli, úspěšnější celek postoupí do druhého předkola.

Článek

Prostějov musel od počátku dotahovat náskok soupeře a v prvním poločase se ocitl ve vedení jen jednou v sedmé minutě, ale vzápětí inkasoval deset bodů za sebou a znovu byl pozadu (18:24). Až do poločasu se Orli snažili marně vrátit do zápasu, naopak přesnější hosté náskok až zdvojnásobili.

"Zejména v první polovině utkání nám nevycházela střelba. Sice jsme v první čtvrtině stav otočili, ale potom jsme neuhlídali zvýšenou aktivitu soupeře," řekl domácí kouč Ivica Mavrenski.

Naděje domácím svitla ve třetí čtvrtině. Zlepšenou obranou nedovolili soupeři prakticky skórovat a hosté dali jen jediný koš z pole, k tomu proměnili dva trestné hody. Nejlepší prostějovský hráč Beechum pak orámoval třetí přestávku trojkami a Orli se na okamžik ujali vedení 54:53, ale následující sedmiminutový úsek prohráli 1:12 a bylo rozhodnuto.

"Nejlépe jsme hráli ve třetí části utkání, kdy jsme zlepšili obranu a je škoda, že jsme v závěrečné čtvrtině na nabízené vítězství nakonec nedosáhli," uvedl kouč.

EuroChallenge je třetí nejvýznamnější klubová soutěž po elitní Evropské lize a Evropském poháru, který bude hrát mistrovský Nymburk.

Kvalifikace Poháru EuroChallange:
BK Prostějov - KK Záhřeb 61:69 (21:26, 36:49, 51:53)
Nejvíce bodů: Beechum 14, Leško 9, Staněk 8 - Tomič 16, Simon 11, Morovič 10.

Reklama

Související témata: