Hlavní obsah

Basketbalisté Clevelandu v NBA ovládli New York

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu potvrdili pozici druhého nejlepšího týmu Východní konference NBA po Bostonu úterním vítězstvím 119:101 v New Yorku. Převaha Cavaliers byla v Madison Square Garden tak zřejmá, že si trenér Mike Brown mohl dovolit nenasadit do čtvrté čtvrtiny svou největší hvězdu LeBrona Jamese.

Článek

Nejlepší střelec soutěže přesto zaznamenal 26 bodů, nejvíce z týmu. Jeho menší zápasové vytížení nicméně umožnilo prosadit se i dalším hráčům - hned šest z nich si připsalo deset a více bodů.

Jamesovo představení na palubovce Knicks bylo ostře sledované, protože newyorský klub už s předstihem oznámil, že bude o služby slavného hráče usilovat v roce 2010, kdy mu vyprší smlouva v Clevelandu. "Každý den o tom slyšíme, každý den je něco v televizi o roku 2010. To nás ale nezajímá a nenecháme se tím rozhodit. Já jsem lídr a vedu tyhle kluky k tomu, čeho chceme dosáhnout, a to je vítězství v NBA," uvedl třiadvacetiletý James.

Ve Washingtonu se dočkal hned při svém debutu v roli hlavního kouče první výhry v elitní soutěži Ed Tapscott, jenž v pondělí vystřídal odvolaného Eddieho Jordana. Wizards porazili 124:100 Golden State a připsali si teprve druhé vítězství z dvanácti zápasů.

"Naposledy jsem jako hlavní trenér vedl svou dceru v žákovském týmu v roce 1993. Vyhráli jsme, ale ona si stěžovala na svůj čas strávený na hřišti," řekl se smíchem Tapscott, jenž se na lavičku posunul z manažerské pozice.

Pozici nejhoršího mužstva ligy potvrdila Oklahoma, která neudržela šestnáctibodové vedení proti Phoenixu a v prvním domácím duelu pod koučem Scottem Brooksem podlehla 98:99. Obrat dokonal trojkou 25,7 sekundy před sirénou Matt Barnes a domácí tým Thunder počtrnácté z patnácti zápasů sezony nebodoval.

NBA:
Washington - Golden State 124:100, New York - Cleveland 101:119, LA Lakers - New Jersey 120:93, Dallas - Indiana 109:106, Oklahoma City - Phoenix 98:99.

Reklama