Hlavní obsah

Čeští házenkáři skončili na turnaji ve Francii čtvrtí

PAŘÍŽ

Čeští házenkáři obsadili na mezinárodním turnaji v Paříži čtvrté místo. Ve svém posledním utkání dnes výběr trenérů Jiřího Miky a Jaroslava Hudečka prohrál se stříbrným týmem z olympijských her Islandem 28:34. Ve finále zvítězilo Srbsko nad Tuniskem 38:32.

Článek

Mladému českému mužstvu vyšel první poločas, v němž soupeři dokázalo utéct až na pětibrankový rozdíl 15:10. Zhruba třígólový náskok si pak Češi udržovali až do 41. minuty, poté ale přišel dlouhý výpadek. Během čtrnácti minut byl střelecky úspěšný pouze jednou Číp, zatímco soupeř se trefil hned desetkrát, dostal se do vedení 28:23 a zápas o třetí místo rozhodl.

Trenér Mika vyzdvihl výkon hráčů v prvním poločase, především v obraně. "Tu jsme podpořili vynikajícím výkonem brankáře Mrkvy a dobrým přechodem do rychlého útoku. V postupném se navíc dařilo Horákovi a díky tomu jsme si vytvořili brankový náskok," řekl Mika na svazovém webu. "Bohužel nám nevyšlo posledních dvacet minut zápasu. Náskok jsme ztratili při našich oslabeních, kterých soupeř využíval, a v závěru jsme již zcela odpadli. Kupilo se množství chyb i neproměněné šance," uvedl kouč.

Celkově ale mužstvo za bojovnost a předvedenou hru ve Francii pochválil. "Ve složení, ve kterém na turnaj odjelo, podalo na své možnosti velice dobrý výkon. Podařilo se nám porazit jednoho z účastníků MS Katar, 45 minut jsme se drželi i proti Tunisku. A také dnes jsme podali solidní výkon. Na druhou stranu se ukázalo, že hráči mají před sebou ještě dlouhou cestu," dodal Mika.

Mezinárodní turnaj házenkářů v Paříži:
Finále: Srbsko - Tunisko 38:32 (17:20).
O 3. místo: Česko - Island 28:34 (17:14)
Sestava a branky ČR: Mrkva, Krupa - Hrstka 6/3, Landa, Mika, Šíra 1, Bečvář 1, Hradil, Stehlík, Krupa, Kotrč 1, Číp 6, Linhart, Řezníček 5, Horák 7, Prachař 1.
Nejlepší střelci Islandu: Fritzson 7/4, Gudmundsson 6. Rozhodčí: Dentz, Reibel (oba Fr.). Sedmimetrové hody: 3/3 - 6/5. Vyloučení: 7:4. Diváci: 300.
O 5. místo: Ivry - Katar 33:26 (19:16).

Reklama

Související témata: