Hlavní obsah

Utah vyhrál v podvanácté za sebou, Phoenixu se vzdaluje play off

NEW YORK

Basketbalisté Utahu natáhli svou vítěznou šňůru v NBA již na 12 zápasů. V úterý vyhráli na palubovce Indiany 112:100, když se šesti hráčům Jazzmanů podařilo vstřelit více než deset bodů. Utahu zbývají tři zápasy k tomu, aby vyrovnal klubový rekord v neporazitelnosti.

Článek

Těžké časy zažívá naopak Phoenix, kterému hrozí, že po pěti letech nepostoupí do play off. V přímém souboji o osmé místo v Západní konferenci podlehl doma Dallasu 117:122 a ztrácí na něj již pět výher. Rozhodujícím faktorem dramatického duelu byl výkon hostujícího Dirka Nowitzkého, jenž jen ve druhém poločase nastřílel 24 bodů, navíc pomohl týmu 13 doskoky.

Pivotu domácích Shaquilleovi O'Nealovi nebylo platných ani 21 bodů a až na jednu výjimku bezchybná střelba z pole. Po utkání se mohl radovat alespoň z toho, že se v historických střeleckých tabulkách NBA dostal na šesté místo před Elvina Hayese.

Podruhé za sebou se z ceněného triple-double mohla radovat hvězda Clevelandu LeBron James. Ten pomohl svému týmu k výhře nad Los Angeles Clippers 32 body, 13 doskoky a 11 asistencemi. Dlouho to však s nadějemi jednoho z elitních týmů soutěže vypadalo bledě. Ještě ke konci třetí čtvrtiny prohrával Cleveland o hrozivých 19 bodů, skvělý výkon v závěru ale strhl vedení na jejich stranu.

NBA:
Indiana - Utah 100:112, LA Clippers - Cleveland 83:87, Milwaukee - New York 112:120, Phoenix - Dallas 117:122, Sacramento - Oklahoma City 98:99, San Antonio - Charlotte 100:86.

Reklama