Hlavní obsah

Lakers už mají jisté vítězství v Západní konferenci NBA

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers jsou po pátku jistými vítězi Západní konference v základní části NBA. Jistotu jim dala výhra 103:95 v New Jersey, při které se sice trápil hvězdný Kobe Bryant, jeden ze svých životních zápasů ale odehrál Pau Gasol. Španělský pivot se zaskvěl 36 body a 11 doskoky.

Článek

"Byl skvělý. Tenhle hráč je mezi týmovými dvojkami nejlepší v celé NBA," vysekl poklonu mistru světa a stříbrnému medailistovi z olympiády trenér soupeře Lawrence Frank. To Bryant neměl úplně svůj večer, který zahájil střelou zcela mimo zařízení koše, a poločas nedohrál kvůli podvrtnutému kotníku. Po změně stran přesto nastřílel 12 ze svých čtrnácti bodů a po sérii tří trojek za sebou si vysloužil skandování "M-V-P, M-V-P", kterým jej domácí publikum v hledišti Izod Center označilo za nejužitečnějšího hráče ligy.

Lakers mají deset zápasů před koncem o deset vítězství na kontě víc než druhé San Antonio, jež porazilo 111:98 Los Angeles Clippers. Poprvé po šesti týdnech přitom do zápasu zasáhly všechny tři hvězdy Spurs Tony Parker, Tim Duncan a Manu Ginobili. Ginobili se po devatenáctizápasové pauze vrátil už ve středu, to ale zase šetřil bolavá kolena Duncan.

Ve Východní konferenci směřuje k prvenství Cleveland, který porazil Minnesotu 107:85 a jedenáctým vítězstvím za sebou opakovaně vyrovnal klubový rekord. Stejně dlouhou sérii už tým kolem LeBrona Jamese předvedl na přelomu kalendářního roku.

NBA:
Atlanta - Boston 93:99, Cleveland - Minnesota 107:85, Dallas - Denver 101:103, New Jersey - LA Lakers 95:103, New York - New Orleans 103:93, Orlando - Milwaukee 110:94, Philadelphia - Charlotte 95:100, Sacramento - Memphis 95:113, San Antonio - LA Clippers 111:98, Toronto - Oklahoma City 112:96.

Reklama