Hlavní obsah

Basketbalisté Prostějova jsou opět v semifinále a vyzvou Nymburk

PROSTĚJOV

Posledním semifinalistou Národní ligy basketbalistů se stal Prostějov, který dnes v pátém čtvrtfinálovém zápase porazil Liberce 97:86. Mezi nejlepší čtveřici soutěže se hanácký klub probojoval popáté za sebou a jeho dalším soupeřem bude největší favorit Nymburk, který usiluje o šestý titul po sobě.

Článek

Kondoři se porážkou ve vyrovnané sérii rozloučili s nejvyšší soutěží, protože klub v Liberci končí a stěhuje se do Brna. Oba soupeři se mohli v play off spolehnout na výhodu domácího prostředí, v kterém dnes Prostějov rozhodl o svém postupu. Hlavní podíl na výhře měli Beechum s Hanavanem, kteří dali po 23 bodech.

"Beechumovi se v této sérii nepovedlo pouze jedno utkání. Má můj respekt, protože tuto sérii rozhodl. Podržel tým v rozhodujících chvílích," uvedl kouč Liberce Jan Slowiak. V poslední pětiminutovce jeho svěřenci snížili několikrát na rozdíl pěti bodů, ale závěr utkání si Prostějov pohlídal.

"Byla to těžká série. Liberec sehrál skvělá utkání, nikdy zápas nevzdal. Musím pochválit hráče za koncentrovaný výkon," řekl trenér vítězů Peter Bálint.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Nový Jičín a Děčín.

Čtvrtfinále play off první basketbalové ligy mužů - 5. zápas:
Prostějov - Liberec 97:86 (30:25, 46:38, 70:66)
Nejvíce bodů: Beechum a Hanavan po 23, Miller 18, Falls 14, Skibniewski 7 - Meno 23, L. Tóth 16, T. Tóth 12, Černošek a Marek po 8. Rozhodčí: Lukeš, Vrážel, Vondráček. Trestné hody: 25/19 - 19/12. Fauly: 23:26. Trojky: 10:8. Diváci: 1482. Nejlepší hráč: Hanavan. Konečný stav série 3:2.

Reklama

Související témata: