Hlavní obsah

Ve finále házenkářského poháru se utká Kopřivnice se Zubřím

KOPŘIVNICE

Házenkáři Zubří a pořádající Kopřivnice se utkají v nedělním finále Českého poháru. Domácí celek vyřadil v semifinále pražskou Duklu po těsném vítězství 32:31, Zubří postoupilo po vysoké výhře 35:24 nad extraligovým mistrem a obhájcem trofeje z Karviné.

Článek

V úvodním semifinále získala v první půli převahu Kopřivnice, která využívala okének v obraně Dukly a dostala se do vedení 12:9. Pražanům nepomohla ani osobní obrana na Hladkého a Prepsla, Kopřivnici držel brankář Fabián a domácí po změně stran vedli až o šest branek.

Nejlepším hráčem Dukly byl Petr Rams, který neomylně proměňoval sedmimetrové hody i náskoky z křídla. Celkem nastřílel 15 branek, téměř polovinu gólů svého týmu.

Kopřivnice postupem času začala stále více chybovat a Dukla snižovala. V závěru Opálka neproměnil sedmimetrový hod a Dukla v oslabení vyrovnala na 30:30, když se znovu prosadil Rams. Kopřivnice rozhodla tři sekundy před koncem, kdy kombinaci úspěšně zakončil pivot Gřes.

Trenér Miroslav Bartoň uznal, že v závěru jeho svěřencům ubývaly síly rychleji než Dukle. "Ale tentokrát se štěstí přiklonilo na naši stranu. Vítězství jsme si zasloužili, celé utkání jsme vedli a dnes jsme byli bojovnější tým. Rádi bychom naši vítěznou jízdu Českým pohárem dotáhli do konce," uvedl kopřivnický kouč.

Než se karvinští mistři v odvetě extraligového finále rozkoukali, vedlo Zubří 5:0. Karviná se trápila, její první branku vstřelil až v 12. minutě Požárek. Ani v dalším průběhu se obraz hry nezměnil, Zubří si neustále udržovalo dostatečný náskok, v druhém poločase dokonce vedlo až rozdílem třinácti branek (27:14).

Trenér Zubří Jiří Kekrt prohlásil, že výsledek zápasu je zasloužený. "Nechci hledat důvody, proč jsme byli lepší, každopádně jsem rád, že tomu tak je. I Český pohár má svoji hodnotu a byly doby, kdy po zisku titulů Karviná zvládla i Český pohár. Přeji si, abychom byli schopni udělat i druhý krok, protože být ve finále a nezvládnout jej nic neznamená. Jsme si vědomi, že proti Kopřivnici to bude v jejím domácím prostředí velice těžké," poznamenal Kekrt.

Finálový zápas začne v kopřivnické hale v neděli ve 12:30.

Závěrečný turnaj Českého poháru házenkářů v Kopřivnici, semifinále:
Dukla Praha - Kopřivnice 31:32 (13:17)
Nejvíce branek: Rams 15/6, Král a Lehocký po 3 - Prepsl 8, Opálka 6/3, Hladký 5. Rozhodčí: Pešek, Pavlát. Sedmimetrové hody: 7/6 - 5/4. Vyloučení: 5:6. Diváci: 200.
Zubří - Karviná 35:24 (16:8)
Nejvíce branek: Kichner 8, Číp 5, Vyjídák 4 - Šulc 7/2, Faith 4, Požárek, Kočí, Heinz a Vančo po 2. Rozhodčí: Macho, Hájek. Sedmimetrové hody: 4/3 - 3/2. Vyloučení: 10:7. Diváci: 350.

Reklama

Související témata: