Hlavní obsah

Evropskou ligu basketbalistek budou opět hrát USK i Brno

MNICHOV

Mistrovský ZVVZ USK Praha i poražený finalista české ligy Gambrinus Sika Brno budou startovat v příštím ročníku Evropské ligy basketbalistek. Soutěž se bude hrát stejným systémem jako v uplynulé sezoně a bude rozlosována v úterý 21. července v Mnichově. V osudí bude 24 týmů, které los rozdělí do čtyř skupin, z každé postoupí nejlepší čtyři do osmifinále. Prvenství obhajuje Spartak Moskva.

Článek

Podle zveřejněného seznamu účastníků na stránkách federace FIBA budou mít po třech týmech v soutěži Francie, Maďarsko, Rusko a Španělsko, po dvou vedle České republiky ještě Itálie, Polsko a Turecko a po jednom účastníkovi Chorvatsko, Lotyšsko, Litva a Slovensko.

V soutěži se představí oproti předchozímu ročníku třetina nových týmů. Budou jimi chorvatský Gospič Osiguranje, francouzské celky Villeneuve a Tarbes, maďarský Szeged, italské Taranto, polský Chorzów, španělský Rivas Ecópolis Covibar a Galatasaray Istanbul.

Z Evropské ligy vypadly Wisla Krakov, Besiktas Istanbul, Orenburg, Benátky, Šibenik a tři francouzské týmy Union Hainaut, Montpelier a Lille.

Reklama