Hlavní obsah

Petr Beneš obhájil titul mistra republiky v plážovém volejbalu

BRNO

Titul mistrů republiky v plážovém volejbalu získali Petr Beneš s Přemyslem Kubalou, kteří v neděli ve finále šampionátu v Brně porazili za 37 minut Martina Tichého s Janem Dumkem 2:0 po setech 21:15 a 21:16. Na třetím místě skončili Jaroslav Pavlas s Miroslavem Svobodou. Beneš obhájil loňské prvenství, které vybojoval s Tichým, a získal svůj třetí mistrovský titul, pokaždé s jiným spoluhráčem.

Článek

Vítězný a současně nejvýše nasazený pár ve finále předčil své soupeře důraznějším podáním, na bloku se prosazoval Kubala a Beneš stačil vykrývat útoky soupeřů pohyblivostí v poli. Krizový moment zaznamenal vítězný pár v semifinále, kde svedl tuhý boj s Michalem Bízou a Robertem Kufou.

Po prohraném prvním setu se Benešovi s Kubalou příliš nedařilo ani v druhém dějství, kdy už prohrávali 10:14. "Utekli jsme hrobníkovi z lopaty. Za tohoto stavu už jsem příliš nevěřil ve zvrat a byl jsme smířen s porážkou. Vsadili jsme už jen na bojovnost. A ta se nám vyplatila," přiznal po finálovém utkání Beneš.

Jeho partner Kubala si naopak pochvaloval koncentrovaný výkon vítězné dvojice ve finále. "Prosadili jsme se podáním a měli jsme i výškovou převahu na síti," poznamenal Kubala.

Postup čtvrté nasazené dvojice Tichého s Dumkem do boje o zlato byl překvapením. "Před turnajem bychom toto umístění brali, nyní jsme ale zklamáni. Petr výborně servíroval, Kubala byl výborný na bloku. Ve druhém setu jsme se snažili o zvrat, ale soupeři nám toho mnoho nedovolili," uvedl Tichý, který tak na obhajobu loňského titulu nedosáhl.

Mistrovství ČR v plážovém volejbalu mužů v Brně:
Finále: P. Beneš, Kubala - Tichý, Dumek 2:0 (15, 16)
o 3. místo: Pavlas, Svoboda - Bíza, R. Kufa 2:1 (18, -17, 11)
semifinále: P. Beneš, Kubala - Bíza, R. Kufa 2:1 (-16, 19, 9), Tichý, Dumek - Pavlas, Svoboda 2:1 (18, -15, 17)
Další pořadí: 5.-6. Pavelka, Studničný a D. Kufa, Weiss, 7.-8. Hanák, Provazník a Sedláček, Pak.

Reklama