Hlavní obsah

Baseballisté nestačili na úvod MS na Austrálii a prohráli 4:17

PRAHA

Čeští baseballisté ve středu prohráli své první utkání ve skupině A na mistrovství světa s Austrálií vysoko 4:17. Na hřišti v pražské Krči nedokázali domácí nadhazovači eliminovat sílu pálkařů soupeře, kteří dali celkem čtyři homeruny, přičemž hned dvakrát poslal nechytatelný odpal za bariéru Tim Kenelly.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Australský baseballista Bradley Harman (vpravo) a český reprezentant Martin Schneider (uprostřed)

Článek

"Nelze říci nic jiného, než že Austrálie byla v utkání lepší a diktovala tempo hry," řekl český kouč Arnošt Nesňal.

Češi prohrávali po půlce páté směny 0:10 a zdálo se, že utkání skončí předčasně rozdílem po sedmé směně. Jenomže pak se proti střídajícím nadhazovačům Austrálie probudil i český útok. "Zaznamenali jsme devět odpalů, což je od minulých let zlepšení," kvitoval Nesňal.

První bod české reprezentaci zajistil homerunem Martin Schneider. "Všechno se mi sešlo, byl jsem tam včas a je to malé potěšení," řekl vnější polař. Sám pak ocenil umění Australanů na pálce, kteří po sérii odpalů upravili výsledek do konečné podoby šesti body v deváté směně. "Oni potrestali každou chybu našeho nadhazovače. Jakmile jim to půjčíte nahoru, tak to pošlou do pekel," řekl Schneider.

Po čtvrtečním dnu volna nastoupí baseballisté v pátek od 16:30 opět v Krči proti Mexiku, s kterým odehráli o víkendu v Ostravě dva přípravné zápasy a v neděli prohráli těsně 6:7. "Věříme si na ně. Pokusíme se vyhrát, chceme je porazit," burcoval Schneider.

Z čtyřčlenné pražské skupiny, kterou ještě doplňuje Tchaj-wan, postoupí z první do druhé fáze světového šampionátu tři týmy.

Mistrovství světa v baseballu:
Praha - skupina A:
Austrálie - ČR 17:4.

Reklama