Hlavní obsah

USK sahal po výhře, přesto s Brnem letos podruhé prohrál

PRAHA

Basketbalistky Frisca Brno zvládly i druhý ligový zápas s pražským USK a ve své hale ho v sobotu porazily 68:67. Úřadující mistr z Prahy přitom ještě krátce před koncem vedl, ale domácí hráčky mu těsný náskok dokázaly sebrat. O tom, že Brno ani v třináctém utkání neprohraje, rozhodl 14 sekund před koncem jeden proměněný trestný hod domácí De Bonnerové.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lindsay Whalenová z USK Praha

Článek

V Brně se hrál dlouho vyrovnaný zápas, jenže úvod poslední čtvrtiny to změnil. Brňanky najednou mnohem lépe doskakovaly, přesně zakončovaly a během tří a půl minuty si vybudovaly až dvanáctibodový náskok.

Zdálo se, že je rozhodnuto, jenže vzápětí na domácí padla střelecká nemohoucnost a USK rychle otočil. Dvě minuty před koncem už vedl 67:65, ale pak několikrát ztratil míč a 41 sekund před koncem ho potrestala vyrovnáním McWilliamsová.

Dramatický zápas se nakonec rozhodl 14 sekund před koncem. Elhotová zakončila akci USK nepřesně, přišel protiútok a na jeho konci dobře doskakovala De Bonnerová. Byla faulována a následně alespoň jeden trestný hod využila. Brňanky poté přečkaly i další nepřesně zakončenou akci Whalenové a nejtěsnější výhru už uhlídaly.

USK je po prohře stále druhý, o dva body před Trutnovem. Ten dnes sice udělal z dobře rozehraného zápasu s Valosunem Brno nečekané drama, ale poločasový náskok mu nakonec k výhře 71:66 stačil.

Velmi vyrovnané zápasy se hrály i jinde. VŠ udolaly v pražském derby ze spodku tabulky Spartu 62:61, a tak byla nejjednoznačnějším výsledkem dne výhra Hradce Králové nad Karlovými Vary 68:61. Tak vyrovnané zápasy jsou na ženskou ligu nezvyklé.

Liga basketbalistek - 14. kolo:
VŠ Praha - BA Sparta 62:61 (39:36), Frisco Brno - USK Praha 68:67 (39:34), Karlovy Vary - Hradec Králové 61:68 (39:36), Trutnov - Valosun Brno 71:66 (45:29).

Reklama

Související témata: