Hlavní obsah

Basketbalistky Brna prohrály v Evropské lize v Istanbulu

ISTANBUL

Basketbalistky týmu Frisco Sika Brno ve středu prohrály v sedmém kole Evropské ligy ve skupině D s Fenerbahce Istanbul 70:86. O výsledku rozhodl úvodní poločas, v němž v bouřlivém prostředí získaly hráčky Istanbulu třináctibodový náskok. Brňanky utrpěly třetí prohru v soutěži.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Basketbalistka Hana Horáková (vlevo) z Brna - ilustrační fotografie

Článek

Pouze v úvodních šesti minutách držely brněnské basketbalistky se svými soupeřkami krok a prohrávaly pouze o jediný bod 16:17. Následnou sedmibodovou šňůrou ale důrazně vykročilo Fenerbahce k zisku náskoku. Turecký tým se prosazoval mnohem lépe v podkošovém prostoru, kde střelecky dominovala Yilmazová. Ta jen za první čtvrtinu zaznamenala 14 bodů a střelecky se k ní přidala Australanka Taylorová. Brňanky chybovaly v obraně, soupeřkám nechávaly hodně prostoru. Přesto stačily po zpřesnění koncovky ještě stáhnout hrozivě se zvyšující náskok.

Jenže hned v úvodu druhé čtvrtiny se opět hráčky Fenerbahce prosadily mnohem jistější koncovkou, kterou podtrhly osmibodovou šňůrou. Brňanky zápolily s koncovkou, ztrácely míče i při rozehrávce. Své soupeřky výrazně předčily pouze v doskakování pod oběma koši, jenže převahu nezužitkovaly a po poločase už prohrávaly rozdílem třinácti bodů.

Nepodařilo se zastavit rozjeté soupeřky

"Začali jsme špatně. Hlavně se nám navzdory důkladné přípravě na utkání nedařilo v obraně. Ovšem na druhé straně musím přiznat, že soupeřky měly fantastickou střelbu. I když hlavně v prvním poločase jim pomohli i rozhodčí, o čemž svědčil i poměr trestných hodů," řekl trenér Brňanek Jan Bobrovský.

Ani po změně stran se nepodařilo brněnským hráčkám zastavit rozjeté soupeřky a případně zvrátit utkání. Vyzkoušely sice i zónovou obranu, ovšem basketbalistky Istanbulu pokračovaly v přesnější kombinační hře, lépe bránily a hlavně jim vycházelo zakončení. Střelecky se začalo vést nebezpečné Američance Powellové, v brněnském týmu se dařilo zejména oběma českým hráčkém Horákové s Vítečkovou.

"I když jsme přešli ve druhém poločase na zónovou obranu, tak jsme nehráli dobře. Na výkonu našich hráček byla patrná snaha, ale hráli jsme až příliš křečovitě. Nepřebírali jsme soupeřky v obraně, špatně jsme řešili herní situace. Ale musím vyzvednout velmi dobrý výkon Fenerbahce," dodal Bobrovský.

Utkání 7. kola skupiny D Evropské ligy basketbalistek
Fenerbahce Istanbul - Frisco Sika Brno 86:70 (29:22, 49:36, 76:50)
Nejvíce bodů: Yilmazová 20, Powellová 16, Taylorová 12, Nevlinová 11 - Horáková 16, Vítečková 14, McWilliamsová 11, Bonnerová 10. Rozhodčí: Gologanov (Bul.), Jovanovič (Bosna) a Pohoriles (Izr.). Trestné hody: 17/16 - 8/6. Fauly: 15:13. Trojky: 6:4.

Reklama

Související témata: