Hlavní obsah

Detroit zdolal v NBA Denver, nepomohlo ani 40 bodů Anthonyho

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu porazili ve čtvrtečním utkání NBA Denver 101:99, přestože po celý zápas nenašli recept na nejlepšího střelce soutěže Carmela Anthonyho. Ten zaznamenal 40 bodů, jeho spoluhráči mu ale tentokrát příliš nepomohli. Pistons se museli obejít bez čtyř zraněných hráčů základní sestavy, přesto se v posledních dnech překonávají a vydřeli již čtvrté vítězství za sebou.

Foto: Duane Burleson, ČTK/AP

Basketbalista Denveru Chris Andersen (vzadu) brání Charlieho Villanuevu z Detroitu.

Článek

Vyrovnání měl ve svých rukou bývalý hráč Detroitu Chauncey Billups, ale střelou z dvojtaktu minul. "Jsme dobrý tým, ale nejsme skvělý tým. Takové zápasy bychom měli vyhrávat, máme možnost se ještě hodně zlepšit," komentoval ambice svého týmu v této sezoně Billups.

Vyrovnaný průběh mělo i utkání ve Washingtonu, kde vyhráli hosté z Bostonu 104:102. Po deváté výhře za sebou mohl slavit především Ray Allen jenž se díky 18 bodům přehoupl přes hranici 20 tisíc v kariéře. Tu v historii soutěže pokořilo dalších 31 basketbalistů.

Ofenzivně laděný duel mezi Utahem a Orlandem rozhodli Jazzmani ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli o 17 bodů. Skvělým výkonem se blýskl Deron Williams, jenž k 32 bodům přidal 15 asistencí. Orlandu nepomohlo ani sezonní maximum 34 bodů Vince Cartera.

NBA:
Detroit - Denver 101:99, Utah - Orlando 120:111, Washington - Boston 102:104.

Reklama