Hlavní obsah

Boston v play-off NBA ustál střeleckou krizi a uspěl v Clevelandu

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu prohráli ve druhém domácím utkání druhého kola play off NBA s Bostonem 86:104 a série je vyrovnaná 1:1. Hosté vedli v poslední čtvrtině už o 25 bodů, ale pak nedokázali téměř šest minut vstřelit koš a soupeř snížil na rozdíl deseti bodů. Celtics se v závěru znovu vzchopili a připsali si jasnou výhru.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Radující se Paul Pierce z Bostonu (uprostřed) v objetí se svými spoluhráči.

Článek

"Měl jsem pocit, že jsme na těch 91 bodech uvízli asi na hodinu. Říkal jsem klukům, že čas pořád běží," uvedl po utkání trenér Bostonu Doc Rivers, jenž tak v závěru nemohl nechat odpočívat hlavní opory týmu.

Nejlepším střelcem vítězů byl s 22 body Ray Allen. Rajon Rondo přispěl k výhře 19 asistencemi, čímž vyrovnal týmový rekord v play off. Clevelandu nepomohlo ani 24 bodů LeBrona Jamese, jenž hraje s poraněným loktem. "Nevymlouvám se na to, snažím se hrát," řekl. Třetí zápas se hraje v pátek v Bostonu.

Do semifinále Západní konference vstoupil vítězně Phoenix, který doma zdolal San Antonio 111:102. Hvězdou zápasu byl Steve Nash, jenž si v posledních dnech především léčil bolavou kyčel, ale v pondělí se blýskl 33 body a deseti asistencemi. Už po první čtvrtině měl kanadský rozehrávač na kontě 17 bodů. "Lezl nám pěkně krkem," uvedl kouč San Antonia Gregg Popovich. V jeho týmu se nejvíc dařilo Manu Ginobilimu, jenž i s ovázaným zlomeným nosem dal 27 bodů. Série pokračuje ve středu.

2. kolo play-off NBA:
Cleveland - Boston 86:104 (stav série 1:1), Phoenix - San Antonio 111:102 (stav série 1:0).

Reklama

Související témata: