Hlavní obsah

Basketbalisté Los Angeles a Orlanda jsou v semifinále NBA

SALT LAKE CITY / ATLANTA

Basketbalisté Los Angeles Lakes si potřetí za sebou zahrají finále Západní konference play off NBA. Obhájci titulu v pondělí vyhráli na palubovce Utahu 111:96 a v sérii triumfovali 4:0 na zápasy.

Foto: Colin E Braley, ČTK/AP

Hvězda Lakers Kobe Bryant (24) byl k neudržení.

Článek

V nejkratším možném termínu prošli do semifinále zámořské ligy i hráči Orlanda. Ti dokonce v letošním play off ještě neprohráli a po Charlotte vyřadili poměrem 4:0 i Atlantu.

Na výhře Lakers se 33 body a 14 doskoky podílel Pau Gasol, Kobe Bryant přidal 32 bodů. Hosté brzy získali náskok přes 20 bodů a i přes chvilkový výpadek ve třetí čtvrtině nedali soupeři šanci. "My jsme tým, který má na play off, oni jsou mistrovský celek. Byli prostě lepší," konstatoval Derron Williams s 21 body nejlepší střelec Utahu.

Dvě superstar Los Angeles. V objetí Pau Gasol a Kobe Bryant. foto: Reuters/Lucy Nicholson

Lakers v play off vyřadili Utah potřetí za sebou. Jazz navíc neuhráli v sérii jediný zápas, což se jim naposledy stalo v roce 1989. Los Angeles se ve finále konference utkají s Phoenixem.

Hráči Magic nedali soupeři šanci

Ve Východní konferenci postoupilo Orlando, když ve čtvrtém utkání vyhrálo v Atlantě 98:84. Hráči Magic nedali v sérii soupeři nejmenší šanci. V průměru každý zápas vyhráli o 25,3 bodu a postarali se o nejjednostrannější čtyřzápasovou sérii v historii ligy.

"Jdeme si za svým cílem. Je to neuvěřitelné, mám šanci na titul," řekl Vince Carter, který k postupu přispěl 22 body.

Vince Carter patřil k nejlepším hráčům Orlanda. foto: ČTK/AP/John Bazemore

Soupeřem Orlanda, které loni prohrálo ve finále s Lakers, bude ve finále Východní konference vítěz jediné nerozhodnuté čtvrtfinálové série mezi Bostonem a nejlepším týmem základní části Clevelandem. V ní je po čtyřech zápasech vyrovnaný stav 2:2.

Výsledky 2. kola play off basketbalové NBA:
Východní konference - 4. zápas:
Atlanta - Orlando 84:98 (konečný stav série 0:4).
Západní konference - 4. zápas:
Utah - LA Lakers 96:111 (konečný stav série 0:4).

Reklama