Hlavní obsah

Podle Lébla volejbalový svaz přišel jeho odvoláním o 50 milionů

PRAHA

Český volejbalový svaz se prý bude muset pod novým vedením finančně uskromnit. Podle odvolaného předsedy Antonína Lébla totiž s jeho odchodem bude ve svazové pokladně chybět 50 milionů korun.

Článek

Lébl byl odvolán na nedělním zasedání výboru ČVS a ve funkci ho nahradil někdejší reprezentační trenér Zdeněk Haník. "Jednalo se o organizovaný puč, o čemž svědčí skutečnost, že veškeré mnou předloženy materiály, třeba zpráva o hospodaření, byly přijaty bez jediné připomínky," uvedl Lébl.

"Především mé nedělní odvolání znamená okamžitou finanční ztrátu volejbalu 50 milionů korun, a to od partnerů, kteří čekali na výsledek tohoto jednání. A jak to bude s proklamovanou zvýšenou kvalitou činnosti svazu a mládeže? Na to si budeme muset počkat," uvedl.

"Také mě překvapilo, že byl rovněž přijat předkládaný rozpočet pro rok 2010 a jsem zvědav, jak bude nové vedení schopno naplnit příjmy, které jsme plánovali získat z grantů a od sponzorů," dodal.

Nový předseda si jako jeden z prvních kroků ve funkci naplánoval právě setkání s důležitými partnery volejbalového svazu. "Hodlám je ubezpečit, že není důvod, aby nebyla zachována kontinuita," řekl ČTK Haník.

Reklama