Hlavní obsah

České volejbalistky chtějí ve Francii potvrdit postup na ME

PRAHA

S odhodláním udržet první pozici a tím přímý postup na evropský šampionát 2011 do Srbska a Itálie zamířily české volejbalistky do Francie. V Agde se reprezentantky od pátku do neděle pokusí navázat na Karlovy Vary, kde minulý týden bez porážky vyhrály první část kvalifikace.

Foto: Jan Sokol, ČTK

České volejbalistky Ivana Plchotová (vpravo) a Aneta Havlíčková se snaží zblokovat Francouzku Camille Crousillatovou.

Článek

"Jedeme s náskokem do Francie, kde nás nečeká nic lehkého. Musíme udržet emoce na uzdě," řekl trenér Jiří Šiller po západočeských výhrách nad Rakouskem, Maďarskem a Francií. Stejné celky čekají jeho svěřenkyně nyní v Agde, přičemž největším soupeřem Češek je domácí Francie. "Doufám, že se nic nepředpokládaného na náš účet nestane," uvedl Šiller.

Cíl: tři vítězství

Češky se v pátek střetnou s Maďarkami, o den později je čeká nejtěžší zápas s Francií a na závěr nedělní duel s Rakouskem. "Cíl je jasný, přivézt domů nejlépe tři vítězství a postoupit z prvního místa na Evropu," řekla smečařka Aneta Havlíčková serveru volleycountry.com/cz. "Nebude to určitě nic jednoduchého," dodala.

Český tým se po pondělním dnu volna připravoval v Nymburku. Na horkou francouzskou půdu odletěl ve čtvrtek. "Francouzky se doma určitě nevzdají, ale porazíme je znova. Snad budeme herně lepší než v karlovarských zápasech, protože souhru pilujeme," řekla nahrávačka Šárka Kubínová pro Brněnský deník. "Věřím, že se to štěstíčko přikloní na naši stranu. Musíme do toho dát všechno," dodala Havlíčková.

Přímo na evropský šampionát 2011 do Srbska a Itálie postoupí jen vítěz skupiny. Druhý tým konečné tabulky čeká zářijová baráž. Češky usilují o třetí účast na mistrovství Evropy za sebou.

Reklama