Hlavní obsah

Nový Jičín získal Američana Channelse a Litevce Peciukase

NOVÝ JIČÍN

Americký křídelní hráč Wesley Channels a Litevec Vaidotas Peciukas jsou novými tvářemi v kádru basketbalistů Nového Jičína. Do klubu se po dvou letech vrací také slovenský pivot Ondrej Šoška, který v posledních sezonách působil v Opavě.

Článek

Dvaadvacetiletý Channels míří do Evropy z univerzity Austin Peay Governors, za niž hrál vysokoškolskou ligu NCCA. Tu před lety okusil i o šest let starší Peciukas, který má rovněž zkušenosti z litevského velkoklubu Žalgiris Kaunas, francouzského Antibes a rumunského BC Mures Targu-Mures. V jeho barvách se během uplynulé sezony stal jedním z nejlepších střelců rumunské ligy.

"Stále máme v hledáčku i dalšího podkošového hráče, ale bude se to odvíjet od ekonomických možností klubu," řekl mluvčí klubu Milan Dvořák.

Třetí tým posledního ročníku NBL byl po odchodu generálního sponzora, jenž kryl ročně dvě třetiny provozních nákladů klubu, blízko odstoupení z nejvyšší soutěže. I s pomocí vlastních fanoušků, kteří zorganizovali petici na podporu basketbalistů, však existenční potíže překonal a se sníženým rozpočtem se do nového ročníku nakonec přihlásil.

Z kádru odešli slovenský rozehrávač Juraj Gavlák a americké duo Lewell Sanders - Kenneth Walker.

Reklama