Hlavní obsah

Basketbalista Bartoň bude hrát španělskou ligu za Fuenlabradu

PRAHA

Basketbalový reprezentant Luboš Bartoň bude v příští sezoně hrát opět španělskou ligu, jeho novým působištěm bude Fuenlabrada. Třicetiletý křídelní hráč uvedl v blogu na serveru basketmag.cz, že se dohodl na ročním kontraktu s opcí na další rok.

Článek

Bartoň po skončení minulé sezony nedostal novou smlouvu v Barceloně. Při hledání angažmá byla jeho prioritou španělská liga ACB, považovaná za nejlepší v Evropě. "Měl jsem tři až čtyři nabídky, většinu z Itálie a většinou od týmů, ve kterých bych určitě dostal šanci hrát. Ale na druhou stranu bych se oddálil nejlepší lize, a tou je určitě španělská ACB," uvedl Bartoň, který ve Španělsku v minulosti hrál i v Badaloně.

Madridský klub Alta Gestion Fuenlabrada mu jako jediný španělský zájemce předložil konkrétní nabídku. "V těchto dnech vyvrcholilo jednání mezi mým agentem a Fuenlabradou a nakonec jsem kývl na smlouvu jedna plus jedna," konstatoval Bartoň. Klub podle něj dlouhodobě trpí nedostatkem financí. "Ale vždy je schopen vytvořit tým, co se pohybuje mezi play off a sestupem. Nejdůležitější věc pro mě byla ta, že budu hrát ACB a budu hrát víc minut," dodal.

Bartoň se v těchto dnech připravuje s reprezentací na utkání evropské kvalifikace divize B. Minulou sezonou v týmu euroligového vítěze Barcelony se protrápil po loňské operaci achillovky, na přestupovém trhu si proto podle vlastních slov nemohl příliš vybírat. "Musím ukázat, že jsem zpět ve formě, a uvidíme příští léto, jestli si polepším. Doufám, že ano," uvedl Bartoň.

Reklama