Hlavní obsah

Basketbalisté Prostějova mají na dosah postup ve Vyzývacím poháru

PROSTĚJOV

Basketbalisté Prostějova mají na dosah postup do základní části Vyzývacího poháru. O dalším působení Hanáků ve třetí výkonnostní evropské klubové soutěži rozhodne středeční odveta předkola s Heliosem Domžale. Svěřenci trenéra Petera Bálinta vyhráli minulou středu první duel ve Slovinsku 70:62.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Pavel Pumprla z Nymburku (vlevo) uniká Eugene Lawrencovi z Prostějova.

Článek

Vítězství českého vicemistra přitom mohlo být ještě vyšší, po půlhodině už měl Prostějov šestnáctibodový náskok 59:43. "Ani vítězství rozdílem osmi bodů však není špatné. Uděláme v odvetě všechno pro postup, který by nám zaručil další kvalitní zápasy a konfrontaci s evropskými celky," uvedl Bálint.

"Musíme se připravit na velmi agresivní basketbal, který dost bolí. Víme, že není nic rozhodnuto. Ale s podobnou hrou jsme si poradili už v prvním zápase a věřím, že dobrý výkon doma zopakujeme," dodal kouč.

Zápas začne v 18:00, v případě postupu narazí prostějovští basketbalisté ve čtyřčlenné skupině na dalšího slovinského soupeře KRKA Novo Mesto, německý Telekom Bonn a vítěze duelu KK Záhřeb - Gran Canaria.

Reklama

Související témata: