Hlavní obsah

Nymburk zvítězil nad Jeruzalémem a zachoval si šanci na postup

PARDUBICE

Šance basketbalistů Nymburka na postup v Eurocupu před odvetami ve skupině žije. Český mistr ji udržel domácím vítězstvím o šest bodů nad Hapoelem Jeruzalém.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Vladimir Štimac z Nymburka (uprostřed) v utkání proti Hapoelu Jeruzalém

Článek

„Moc si toho vážím. Hráči ze sebe vydali maximum, ale museli se zbavit počáteční měkkosti i respektu proti dosud neporaženému soupeři. Když jsme do obrany i útoku dostali víc agresivity, vyvíjel se ten zápas dobře pro nás,“ řekl izraelský kouč Nymburka Ron Ginzburg, jehož svěřenci sice čtvrthodiny před koncem prohrávali 40:47, ale ještě během třetí čtvrtiny strhli vedení na svou stranu. Nakonec třináctibodovou šňůrou získali klíčový náskok.

„Náš trenér měl extrémní motivaci uspět proti klubu z jeho rodné země a taky se během utkání projevoval hodně emotivně. Takhle jsem ho ještě křičet neviděl,“ přiznal Ladislav Sokolovský. Vytáhnout se chtěl i izraelský rozehrávač domácích Afik Nissim. „Věděli jsme, že nesmíme zaváhat, aby se nerozplynula postupová šance. Pro mne osobně to pak byl speciální zápas, i když už osm let hraju v cizině. V izraelské televizi to ale určitě vidělo hodně mých přibuzných a známých, takže jsem rád.“

Nymburk se vyrovnal i s tím, že jeho nejvyšší hráč Chán se navíc velmi rychle dostal pod hrozbu vyfaulování. Nejlepším střelcem domácích nakonec byl americký křídelník Simmons, který ještě v minulé sezóně právě v Jeruzalému hrál. „Celý zápas byl ale především o obraně, bylo tam hodně vniknutí a málo se hrálo s míčem na postu pivotů, nakonec se nám ale povedlo dát pár lehkých košů a teprve ke konci nám tam spadly trojky. Stejně jsme ale v situaci, že zřejmě budeme potřebovat k postupu vyhrát někde venku, nejlépe hned příští týden v Izraeli,“ vyprávěl Sokolovský.

Eurocup basketbalistů, skupina G:
Nymburk-Hapoel Jeruzalém 73:67
Nejvíce bodů: Simmons 18, Nissim a Sokolovský po 13 - Rich 22, Solomon 11, Clancy 10, 2848 diváků, čtvrtiny 12:11, 19:23, 24:19, 18:14.

Reklama

Související témata: