Hlavní obsah

Volejbalisté Zlína zdolali Liberec a dál vedou extraligu

PRAHA

Volejbalisté Zlína dál vedou extraligovou tabulku s dvoubodovým náskokem před Českými Budějovicemi. Ve 14. kole ve čtvrtek doma porazili čtvrtý Liberec 3:1, Jihočeši si bez ztráty setu poradili s Odolenou Vodou. Zápasy Ostrava - Kladno a Ústí nad Labem - Havířov byly kvůli sněhové kalamitě odloženy.

Článek

Českobudějovický favorit si se soupeřem z Odoleny Vody hravě poradil. Domácí podali proti nováčkovi nejvyšší soutěže koncentrovaný výkon, hostům nepomohly ani časté změny v sestavě.

Všechny tři sety měly podobný průběh. Snad jen v první sadě se zdálo, že by se mohla odehrávat dramatická koncovka, jenomže domácí nahrávač Sládeček žádné komplikace nepřipustil. Vynikla především jeho spolupráce s blokařem Machem.

Právě obrana na síti, o kterou se starali hlavně oba blokaři Mach a Smrčka, nakonec zápas jasně převážila na českobudějovickou stranu.

Uspěly také třetí Benátky nad Jizerou, které ve středočeském derby hladce přehrály příbramské svěřence reprezentačního trenéra Jana Svobody 3:0.

O odložení ostravského zápasu rozhodl svaz už dopoledne, náhradním termínem je 6. leden. Hráči Havířova sice vyjeli v půl šesté ráno, jenže uvízli v dopravní zácpě před Prahou a plánovaný začátek utkání v ústecké hale na Klíši (16:00) by nestihli.

"S Havířovskými jsme byli v kontaktu už od ranních hodin, věděli jsme o jejich dopravních problémech. Nakonec jsme se dohodli na odložení zápasu na 16. prosince od 18 hodin a soupeř se vrací domů. Kvůli obsazení ústecké haly jinou akcí bychom dnes zápas v pozdějším čase stejně nemohli odehrát," řekl spolupracovníkovi ČTK šéf ústeckého klubu Miroslav Přikryl.

Uniqa extraliga volejbalistů - 14. kolo
Zlín - Liberec 3:1 (-22, 17, 16, 21), Benátky nad Jizerou - Příbram 3:0 (21, 20, 21), České Budějovice - Odolena Voda 3:0 (20, 17, 16), 19:00 ČZU Praha - Brno.
Zápasy Ostrava - Kladno a Ústí nad Labem - Havířov byly kvůli sněhové kalamitě odloženy.

Reklama

Související témata: