Hlavní obsah

Nymburk v Jadranské lize po dvou prohrách zvítězil nad Brijegem

NYMBURK

Basketbalisté Nymburka v Jadranské lize po dvou prohrách zabrali a v sobotu na domácí palubovce porazili Široki Brijeg 73:59. Dvaceti body a devíti doskoky se blýskl Chester Simmons. Jen o dva body méně zaznamenal Pavel Slezák, který si vytvořil letošní střelecký rekord.

Článek

Po 22 kolech mají Středočeši bilanci deseti výher a dvanácti porážek a mohli by se posunout ze současného desátého místa. Deset výher mají i Aleksandrovac a Vršac. Nymburk příští pátek v Jadranské lize opět doma hostí Cedevitu Záhřeb.

Sedminásobní čeští šampioni hodili za hlavu rozpačitá vystoupení z Evropského poháru ULEB, kde v osmifinálové skupině prohráli všech pět zápasů a už ztratili šanci na postup.

Duel se Širokim Brijegem ovládali od samého začátku a už po první čtvrtině vedli o třináct bodů. Přestože si ve druhé čtvrtině vybrali slabší chvíli, soupeři nedali šanci na zvrat. Soupeři tak oplatili prohru z prvního listopadového utkání v Bosně a Hercegovině.

Utkání Jadranské ligy basketbalistů
Nymburk - Široki Brijeg 73:59 (24:11, 40:30, 54:41)
Nejvíce bodů: Simmons 20, Slezák 18, Lenzly 8, Nissim 7 - Pilepič 14, Stemberger a Spralja po 12. Fauly: 24:18. Trestné hody: 10/9 - 22/17. Trojky: 8:8.

Reklama