Hlavní obsah

Karvinští házenkáři zvítězili v úvodním kole nadstavby nad Duklou

KARVINÁ

Karvinští házenkáři zvítězili v úvodním kole nadstavbové části extraligy nad pražskou Duklou 26:25 a v tabulce skupiny o titul jim patří třetí místo s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Lovosice. Od vyšší porážky uchránil hosty brankář Petržala, na druhé straně Dukla pokazila závěrečný protiútok, který jí mohl vynést bod.

Článek

Karvinští po čtyřech měsících nastoupili v kompletní sestavě, zato hostům citelně chyběli Landa a Krupa. První poločas se dlouho vyvíjel příznivěji pro Duklu, která v 23. minutě vedla 9:6, naopak po změně stran převzali iniciativu obhájci mistrovského titulu a vypracovali si až čtyřbrankový náskok.

V závěru však domácí tým častěji chyboval a zrodilo se drama, v němž nakonec Karviná šťastně uhájila nejtěsnější vítězství. K tomu domácím pomohli především střelci Lyžwa a Petrovský, který i přes osobní bránění vsítil šest branek.

Dukla se v posledních vteřinách hnala po zisku míče do protiútoku, z nějž mohla vyrovnat, ale zastavila ji nepřesná přihrávka. "Když to skončí o jeden gól, tak si brankář vždycky promítá, co všechno mohl chytit," prohlásil zklamaný gólman Dukly Tomáš Petržala v České televizi.

Extraliga házenkářů - 1. kolo nadstavby:
Skupina o 1.-6. místo:
Karviná - Dukla Praha 26:25 (13:12)
Nejvíce branek: Lyžwa 8, Petrovský 6/1, Mrózek 4/3 - Polášek 8, Horák a Piskač po 3. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 7/5 - 0. Vyloučení: 1:2. Diváci: 785.

Reklama

Související témata: