Hlavní obsah

Miami si v NBA zajistilo druhou příčku ve Východní konferenci

ATLANTA

Ve Východní konferenci NBA je dva hrací dny před koncem základní části jasno o dvojicích pro play-off. Druhé místo si zajistili basketbalisté Miami díky výhře 98:90 v Atlantě, zatímco jejich konkurent Boston prohrál po prodloužení ve Washingtonu 94:95.

Foto: Tami Chappell, Reuters

Basketbalista LeBron James v dresu Miami

Článek

Miami se tak v prvním kole utká s Philadelphií a na Celtics čekají New York Knicks. Nejvýše nasazené Chicago narazí na Indianu a čtvrté Orlando na Atlantu.

Heat se na klíčovou výhru poměrně nadřeli, ačkoli ještě ve třetí čtvrtině vedli o 20 bodů. Domácí kouč Larry Drew nechal celou poslední čtvrtinu odpočívat svoji základní sestavu a jeho náhradníci dokázali skóre vyrovnat. Výborně hrající LeBron James s 34 body, 10 doskoky a sedmi asistencemi ale výsledek otočit nenechal. Jamesovi sekundoval Dwyane Wade s 21 body. Základní sestava Miami přestřílela první pětku domácích 84:46.

Boston ve Washingtonu prohrál v jednom ze tří pondělních zápasů, které dospěly do prodloužení. I když Celtics na dálku bojovali s Miami o druhé místo v konferenci, kouč Doc Rivers do zápasu vůbec nepostavil své čtyři hlavní hvězdy (Ray Allen, Paul Pierce, Kevin Garnett a Rajon Rondo). "Bylo to těžké rozhodnutí, ale správné," řekl Rivers.

Wall: Byla to neúcta soupeře

Domácí trenér Flip Saunders na to zareagoval tím, že své dva nejlepší hráče Johna Walla a Jordana Crawforda nechal skoro celé utkání na hřišti. Wall byl nejlepším střelcem zápasu s 24 body, když z 15 trestných hodů minul pouze jednou. "Trochu nás to urazilo, že jejich hvězdy nehrály. Brali jsme to jako neúctu k našemu týmu, a proto jsme chtěli bojovat a prát se o výhru," řekl Wall po zápase.

V boji o druhé místo v Západní konferenci si polepšil Dallas a po výhře po prodloužení v Houstonu 98:90 se posunul před Lakers, kteří mají ale zápas k dobru. Zezadu se zase na losangeleské obhájce titulu lepí Oklahoma, jež na své palubovce zdolala Sacramento 120:112. Střelecky se blýskli Kevin Durant a Russel Westbrook, kteří dali 32 respektive 30 bodů.

V boji o šesté místo utrpělo těžkou ránu New Orleans, které po domácí prohře s Utahem 78:90 nemá situaci ve svých rukou a musí doufat v zaváhání Portlandu a Memphisu.

Třetí prodloužení dne se odehrálo ve Phoenixu. Suns v ofenzivně laděném utkání porazili Minnesotu 134:127. Domácí nastříleli 18 trojek, z nichž se o devět postaral Channig Frye, který se stal nejlepším střelcem utkání s 33 body. Jeho spoluhráč Steve Nash nasbíral 16 asistencí.

Basketbalová NBA:
Atlanta - Miami 90:98, Denver - Golden State 134:111, Detroit - Cleveland 101:110, Houston - Dallas 91:98 po prodl., Milwaukee - Toronto 93:86, New Jersey - Charlotte 103:105, New Orleans - Utah 78:90, Philadelphia - Orlando 85:95, Phoenix - Minnesota 135:127 po prodl., Sacramento - Oklahoma City 112:120, Washington - Boston 95:94 po prodl.

Reklama

Související témata: