Hlavní obsah

Házenkářky Slavie vyrovnaly finále s Veselím na 1:1

PRAHA

Házenkářky Slavie Praha vyrovnaly stav finálové série v interlize s Veselím nad Moravou na 1:1. Po sobotním domácím zaváhání v neděli obhájkyně titulu po drtivém závěru zvítězily 28:22. Vyrovnaná bitva o titul se nyní přesune do Veselí, kde bude pokračovat zase v sobotu i v neděli. Případný rozhodující duel by hostily slávistky ve středu 25. května.

Článek

Po sobotní výhře Moravanek o čtyři góly (28:32) byl dnešní finálový zápas dlouho vyrovnaný a rozhodl se až v závěrečné desetiminutovce. Vítězky základní části česko-slovenské soutěže dokázaly utéct veselským rivalkám až na rozdíl šesti branek, když Romanczinová v 59. minutě střelou pod břevno zvýšila na 27:21.

Za prvních 25 minut neměl k výhře blíže ani jeden tým. Od stavu 10:10 však do zbytku prvního poločasu hráčky Slavie i díky poctivé obraně odskočily o tři branky a vedení už po změně stran nepustily. Ve 40. minutě ještě prohrávalo Veselí jen o gól (18:19), ale následný osmiminutový úsek bez jediné vstřelené branky ukončila domácí Kutlvašrová a nasměrovala svůj tým k vítězství i vyrovnání finálové série.

Trenér Veselí Peter Sabadka označil sobotní výsledek za excelentní, na který však dnes jeho tým nenavázal. "V prvním poločase jsme byli často vylučovaní a oslabení nás stálo spoustu fyzických sil," řekl Deníku slovenský kouč, který se v závěru musel obejít bez spojky Tomečkové, jež dostala po třetím vyloučení červenou kartu. "Byl to zásah do našeho obranného sytému. Po jejím vyloučení se nám obrana rozpadla. Neměli jsme na zvrat síly," dodal.

V prvním zápasu o bronz začal lépe hostující Zlín, který v 16. minutě vedl 9:3 a do druhého poločasu šel ještě s tříbrankovým náskokem. Po přestávce ale týmy nastoupily jako vyměněné, Olomouc bleskurychle vyrovnala a v závěrečné pětiminutovce si do sobotní odvety zajistila výhodu tří gólů.

Finále play-off interligy házenkářek, 2. zápas:
Slavia Praha - Veselí nad Moravou 28:22 (14:11), stav série 1:1.

Reklama

Související témata: