Hlavní obsah

Úvod finále NBA vyšel lépe Miami, hvězdné duo James - Wade nezaváhalo

MIAMI

Basketbalisté Miami využili výhodu domácího prostředí a v úvodním finále NBA porazili Dallas 92:84. Heat k výhře dotáhlo duo LeBron James a Dwyane Wade, které dohromady nastřílelo 46 bodů.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Megahvězda Miami LeBron James sázela Dallasu jeden koš za druhým.

Článek

Dallas sice vedl ve třetí čtvrtině již o osm bodů, ale ještě do konce této části se dokázali hráči Heat dostat do vedení, které už nepustili. Dallas tak poprvé v letošním play off v některé ze sérií prohrává.

"Takhle prostě vyhráváme zápasy - až ke konci utkání. Když vám to nepadá, máte i jiné zbraně k tomu, abyste zvítězili. Bojovali jsme o každý doskok ve druhé půli, aby Dallas měl jen jeden pokus za útok," řekl Wade.

Nejlepším střelcem Miami byl James s 24 body, k nim přidal devět doskoků a trefil čtyři z pěti trojek. Wade skončil na 22 bodech a deseti doskocích, další hvězdný hráč Heat Chris Bosh přidal 19 bodů.

Ani lídr Dirk Nowitzki Dallasu k výhře nepomohl.foto: Reuters/Hans Deryk

Lídr Dallasu Dirk Nowitzki se sice dostal na 27 bodů, ale trefil jen sedm z 18 střel z pole. Shawn Marion přidal 16 bodů a deset doskoků. Obrana Miami udržela úspěšnost střelby hostů na 37 procent. Hráči Heat sice sami stříleli pouze o procento lépe, ale velký rozdíl byl v doskocích, na které domácí vyhráli 46:36.

Dallasu selhali náhradníci

V úvodním finále selhali náhradníci Mavericks, kteří se postarali pouze o 17 bodů, což je jejich nejhorší výkon v letošním play off. Dosavadní průměr lavičky Dallasu byl 39 bodů na zápas. "Příště budeme hrát lépe, to jsem si jist. Měli jsme hodně dobrých střel, které normálně dáváme a dnes nám prostě do koše nepadly. Proto to bylo těžké," uvedl trenér Dallasu Rick Carlisle.

Druhé finále se hraje ve čtvrtek opět v Miami. Na domácí palubovce Heat v letošních vyřazovacích bojích neprohráli ani jednou z devíti zápasů.

Výsledek prvního zápasu finále play off basketbalové NBA:
Miami - Dallas 92:84. (Stav série 1:0)

Reklama

Související témata: