Hlavní obsah

VIDEO: Takhle neřádí ani Řepka. Šílící baseballista Wilson rozmlátil, na co přišel

PRAHA

Kdo nechápe blikance Tomáše Řepky či extempóre tenistky Barbory Záhlavové-Strýcové, měl by se podívat za oceán, jak vypadá opravdová ventilace nahromaděného vzteku ve sportovním prostředí. Zarostlá baseballová hvězda San Franciska Giants Brian Wilson si vybil zlost po stažení ze hřiště proti Detroitu Tigers opravdu svérázně.

Brian Wilson.

Článek

V přístřešku pro hráče spustil devětadvacetiletý rodák z Winchesteru po chvilce váhání rozsáhlou destrukci vybavení s klidným výrazem ve tváři, kterou zdobí masivní plnovous.

Jmenovec lídra skupiny Beach Boys nejprve mrštil s chladícím barelem plným vody o zem, pak se v klidu podrbal v rozkroku, došel si pro pálku a barel rozmlátil na kusy. Po úspěšném zničení barelu ještě pár sekund pokračoval v ničení ostatního vybavení.

“Víte, stačí mi 30 sekund, abych to ze sebe dostal a pak se vrátím zpět a jsem normální součást týmu. Už jsem jen sledoval, jak to Affeld zavřel,” vysvětlil svůj výbuch emocí.

Klidnou reakci manažera Giants Bruce Bochyho by Wilsonovi mohli čeští bouřliváci jen závidět. Hráčův nadřízený totiž věc nijak dramaticky neřešil. “Hele, kluci jsou hodně soutěživí a nějaké frustrace a výbuchy prostě přijdou,” mávl rukou.

Musí to prostě ven

“Všechno je tady hodně intezivní. Takhle tihle kluci prostě hrají. Někdy to musí ven, což Willie udělal. Důležité je, že zachoval klid na nadhazovací metě,” dodal manažer.

Wilson, jemuž se v zámoří kvůli vizáži přezdívá Bradka, má poměrně komplikovanou osobnost. Výbušný a provokující baseballista si prošel přisnou a perfekcionistickou výchovou svého otce, veterána US Air Force. Jeho výchovu si však dnes pochvaluje: “Takhle by se měly děti vychovávat. Otec prostě nemá být váš kámoš. Táta má být přísný, jednou pochopíte proč. Někdy bohužel příliš pozdě na to, abyste za to mohl poděkovat.”

Zřejmě ví, o čem mluví, protože jeho otci byla diagnostikována rakovina, když měl Brian dvanáct. Otec nemoci podlehl po čtyřech letech marného boje.

Podobně jako Řepka, i Wilson si oblíbil tetování. Jeho levé rameno zdobí kérka draka, prý na památku táty. Přes hrudník má latinsky vytetovaný nápis “Ve jménu otce” a na pravém zápěstí pak keltský kříž.

Reklama

Související témata:
Destrukce