Hlavní obsah

Také Beneš a Kubala budou hrát na písku v Klagenfurtu čtvrtfinále

KLAGENFURT

Přemysl Kubala a Petr Beneš postoupili na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu v Klagenfurtu do čtvrtfinále. Navázali tak na výkon Kristýny Kolocové a Markéty Slukové, které se do stejné fáze posledního letošního grandslamu probojovaly v pátek a po porážce s nizozemským párem nakonec obsadily pátou příčku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Petr Beneš (vpravo) smečuje - ilustrační foto.

Článek

Právě takové umístění na grandslamovém turnaji je pro Beneše a Kubalu dosud životním úspěchem. Pátí skončili i před rokem ve Starých Jablonkách v Polsku, nyní tento výsledek přinejmenším vyrovnají. Letos zatím bylo jejich maximem sedmé místo z Prahy, turnaj na Štvanici ale patřil do nižší kategorie Open.

V druhém kole vyřazovací části si zkušení Češi poradili ve třech setech s brazilskými soupeři Renatem Gomesem a Jorgem Terceirem, kteří pod jmény Geor a Gia reprezentují Gruzii. O semifinále budou Kubala s Benešem v sobotu odpoledne usilovat proti dalším Brazilcům Cunhovi a Ricardovi, kteří v Klagenfurtu poměrně hladce vyřadili nejvýše nasazené krajany Emanuela s Alisonem, letošní mistry světa z Říma.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu (grandslam) v Klagenfurtu (Rakousko):
Play-off mužů - osmifinále:
P. Beneš, Kubala (19-ČR) - Geor, Gia (27-Gruz.) 2:1 (-15, 15, 12).

Reklama