Hlavní obsah

Házenkářky Veselí nad Moravou zdolaly Porubu a mají Český pohár

LOVOSICE

Házenkářky Veselí nad Moravou získaly podruhé Český pohár. V lovosickém finále dnes porazily Porubu 27:24, když první poločas vyhrály o devět gólů. V minulosti Veselí v pohárovém finále čtyřikrát neuspělo, z toho dvakrát nejtěsnějším rozdílem jediné branky.

Článek

Veselí dobře bránilo a jeho náskok v první půli rychle narůstal. Trenér Poruby Ján Beňadik si po utkání povzdechl, že se jeho svěřenkyně porazily samy. "Do stavu 7:6 byl zápas vyrovnaný. Pak ale přišla naše katastrofální pasáž, kdy jsme během dvanácti minut inkasovali dvanáct branek. To asi zápas rozhodlo," prohlásil Beňadik na klubovém webu.

V poločase proto bylo jeho cílem, aby se Ostravanky po změně stran pokusily hrozivou ztrátu stáhnout. To se Porubě dařilo, v 49. minutě prohrávala už jen 20:23 a v závěru dokonce snížila až na 24:26. Veselí ale koncovku zvládlo a poslední branka Nevařilové odstartovala vítězné oslavy.

Dva nejlepší české celky z interligy se spolu v této soutěži střetly před dvěma týdny. Veselí tehdy v domácím prostředí jednoznačně zvítězilo o deset branek, dnes mu vyšlo i pohárové finále na neutrální půdě. "Hlavní rozdíl mezi oběma celky je v tom, že Veselí chyby prostě nedělá. My jich máme během takových zápasů hodně, a to rozhoduje," konstatoval Beňadik.

Český pohár od roku 1993 dosud získaly čtyři kluby. Osmkrát triumfovaly slávistky, třikrát Olomouc, dvakrát Zlín a Veselí. To navázalo na své vítězství z předminulé sezony, loni podlehlo ve finále Slavii.

Finále Českého poháru házenkářek v Lovosicích:
Britterm Veselí nad Moravou - Sokol Poruba 27:24 (19:10)
Nejvíce branek: Fleková 9/4, Nevařilová 4, Rajnohová, Drotárová, Tomečková a Súkenníková po 3 - Dubajová 7/4, Chrenková 7/1, Tóthová a Hrbková po 4. Rozhodčí: Macho, Hájek. Sedmimetrové hody: 4/4 - 8/5. Vyloučení: 2:3. Diváci: 272.

Reklama

Související témata: